1000 recepten met bosui
De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer½ courgette, in blokjes4 GIJS Schol- filets50 g zwarte olijven2 tl kappertjes1 bosuitje, in schuine reepjes200 ml droge witte wijn2 el olijfolie300 g witte rijst1 bakje basilicum (20 g), blad fijngehaktbakpapier of aluminiumfolieevt. metalen p... bekijk recept »
4 kaiserbroodjes 8 el PLUS kant-en-klare tapenade van zongedroogde tomaten 8 bosuitjes 4 tomaten 2 procureurlapjes PLUS Beter Leven Barbecueschotel verse biologische basilicum1. Snijd de kaiserbroodjes open. Leg ze 1 minuut op de grill. 2. Sch... bekijk recept »
250 g PLUS Couscous 1 bosje radijs, gewassen, in plakjes 2 stuks venkel, in reepjes 4 el olijfolie extra vierge sap van 1 citroen 2 blikjes tonijnstukjes (à 160 g), uitgelekt 3 bosuitjes, in ringetjes1. Bereid de couscous volgens de aanw... bekijk recept »
3 sjalotjes 1 teentje knoflook2 theelepels gehakte gember of een stukje versgeraspte gemberwortel 1/2 theelepel chili- of paprikapoeder4 ansjovisfilets of 1/2 eetlepel ansjovispasta 3 eetlepels olijfolie100 ml water 1 eetlepel witte wijnazijn of citr... bekijk recept »
400 ml halfvolle melk (Melkan)200 gram gerookte Noorse zalm, in reepjes (Vismarine)1 kleine komkommer, geschild en in blokjes2 vleestomaten, gepeld en in blokjes2 lente-/bosuitjes, in smalle ringetjes200 ml magere yoghurt (Melkan)200 ml kippenbouillo... bekijk recept »
400 g tagliatelle 3 sl groene pesto 500 g champignons (mengeling) 1 sjalot 2 takjes platte peterselie 3 pijpajuintjes 75 g parmezaanse kaas 3 bouillonketeltjes groenten van Knorr 1 sl Bertolli olijfolie 1 teentje knoflook1. Kook de pasta beetgaar in ... bekijk recept »
250 gr spekblokjes 2 dl water 1 eetlepel maizena 1 klontje solo 2 bosuien 250 gr champignons 2 dl room 500 gr tortellini(koelvak lidl) 1 blokje kippebouillon(knorr) peper om af te kruiden 1. Bak de spekblokjes 5 minuten op een hoog vuur zonder ve... bekijk recept »
2 paprika 1 rood 1 geel 1/2 groene 1 rode peper zonder zaad en zaadlijst in stukjes. 300 gr gehakt ( rund of h.o.h) 350 gr rijst 3 bosuien in ringetjes en gewassen 2 tl kurkurma 1 blikje gepelde tomaten 400 gr in stukjes 1/2 tl uienpoeder 1/2 t... bekijk recept »
200 gr kikkererwten uit blik 1/2 tl komijnpoeder 1/2 tl paprikapoeder 1 el olijfolie 1 snufje chilipoeder ( optie) 6 cherrytomaatjes 1 bosuitje 2 takjes verse basilicum snufje zout en peper 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 2. Giet de kikk... bekijk recept »
1 groot brood 50 gr roomboter 1/2 tl knoflookpoeder 1 1/2 tl peterselie 1 tl basilicum 1/4 tl chilipoeder ( optie) 2 bosuitjes 25 gr geraspte kaas 1. Een heerlijk gevuld brood met zelfgemaakte kruidenboter, geraspte kaas en bosui. Lekker om ‘s av... bekijk recept »