1000 recepten met bosui
De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Bosui wordt ook veel gebruikt in Aziatische gerechten, zoals noedelsoep of curryschotels. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout. Snij de bodem eraf . Haal ook het allerlaatste deel van het groen en de buitenste vergeelde delen weg. Was de uitjes daarna en snij ze in kleine ringen. + lees meer1 pompoen 2 rode paprika's 1 courgette 3 bosuitjes 2 tenen knoflook 15 g tijm 3 el olijfolie 1 tl chilipeper 1 liter kraanwater 2 groentebouillontabletten1. Halveer de pompoen en schep de zaden en de draderige binnenkant eruit met e... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (voor hartige taart (230 g, koelvers)) 2 zakjes bosuitjes ((a 3 stuks), in ringetjes) 100 g gerookte slagersham 3 eieren 1/2 bakje mascarpone (zachte roomkaas, a 250 g) 1 el grove mosterd 1 tl grof zeezout1... bekijk recept »
2 sneetjes oud witbrood (zonder korst) 1 zak peen julienne (150 g) ½ rode peper (in reepjes) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 80 g gemalen oude kaas (48 (zakje 175 g)) 1 ei (losgeklopt) 1½ e... bekijk recept »
150 g speltfarro 600 g regenboogwortelmix 4 el extra vierge olijfolie 2 tl kerrie 1 grapefruit 15 g munt 15 g basilicum 1 bosui 40 g babyboerenkool 60 g oven roasted amandelen 60 g granaatappelpitjes1. Kook de farro volgens de aan... bekijk recept »
1 ciabatta (250 g, voorgebakken) ½ bakje roomkaas basilicum light (a 185 g) 1 pakje Yorkham (vleeswaren, 125 g) ½ komkommer (in dunne plakjes) 2 eieren (hardgekookt en in plakjes) ½ bakje cherry tomat... bekijk recept »
1 eetlepel boter of margarine 150 g rösti (diepvries) zout peper 1 bosuitje 1 ei 50 g brie1. In pan boter verhitten, rösti toevoegen en bestrooien met zout en peper. Rösti ca. 5 minuten bakken, af en toe omscheppen. Intussen bosuitje scho... bekijk recept »
2 eieren 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1 zakje gemalen kaas (belegen (150 g, biologisch)) 1 zakje bosui ((3 stuks), in ringetjes) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g, koelvers) 1 zak broccoliroosjes (300 g, diepv... bekijk recept »
1 rode peper 1 teentje knoflook 1 ui 4 tonijntournedos à 130 g 1 limoen zonnebloemolie TonijnHak de rode peper fijn. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de ui. Leg de tonijn in een diepe schaal en schenk er water op ... bekijk recept »
2 sjalotjes 3 bosuitjes 2 bakjes oesterzwammen (` 150 g AH) 4 eetlepels olijfolie 1 pak risottorijst (400 g) 2 dl witte wijn 2 groentebouillontabletten 1 zakje panklare sperziebonen (250 g) 75 g oude kaas (stukje)1... bekijk recept »
900 g minikrieltjes (zak à 450 g) 1 courgette 3 bosuitjes 4 eieren 4 el crème fraîche 2 el kappertjes 150 g geraspte oude kaas1. Verwarm oven voor op 200 °C. Kook in de magnetron de krieltjes in ca. 2 x 4 minuten beetgaar op vol verm... bekijk recept »