Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Pizza bianca met boerenkool en bacon

1 snufje Jozo fijn zeezout (bus 300 g) 4 el olijfolie 3 uien 1 snufje peper 150 g gesneden boerenkool (koelvers, zak 300 g) 2 tenen knoflook 4 verse pizzabodems (pak à 2 stuks) 200 g crème fraîche 125 g bacon 2 bollen buf... bekijk recept »

Hollandse stoof met kapucijners, boerenkool en bokbier

400 g half-om-halfgehakt 100 g spekreepjes 2 el tomatenpuree ½ el kerriepoeder 320 g Amsterdamse uien 330 g jonge kapucijners 360 g witte bonen in tomatensaus 200 g gesneden snijbonen 300 g gesneden boerenkool 150 ml Grolsch Ri... bekijk recept »

Mediterrane boerenkoolstamp

1.2 kg iets kruimige aardappelen 1 schaal Catalaanse braadworst (300 g) 2 el olijfolie 1 tl gedroogde rozemarijn 1 pak boerenkool (450 g, diepvries) 1 blik cannellini bonen ((400 g), uitgelekt) 2 el zongedroogde tomaten&nbs... bekijk recept »

Garnalencocktail met avocado-kruidendressing

1 eetrijpe avocado 15 g peterselie 25 g knoflookbieslook 1 jalapeñopeper 300 ml karnemelk 45 g ansjovisfilets in olijfolie 2 sneetjes petit beurre broden 1 eetrijpe mango 250 g cherrytomaten aan de tak 40 g babyboerenkool 200 g Ho... bekijk recept »

Kabeljauw met boerenkool

1 citroen 50 g Parmezaanse kaas 25 g paneermeel 300 g kabeljauwfilet 2 el arachideolie 600 g boerenkool 2 el grove Zaanse mosterd 200 ml kraanwater 900 g aardappelpuree met boter1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de citroen schoo... bekijk recept »

Boerenkool (met worst)

1½ kg iets kruimige aardappelen 600 g boerenkool (zak à 300 g) 350 g Gelderse rookworsten 100 ml melk 50 g boter 3 el honingmosterd1. Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Kook ze samen met de boerenkool in ruim wate... bekijk recept »

Kippen-groentensoep met salsa verde

biologische kip van 2-2,5 kg (of standaardkip van 1,5 kg) 4 takjes van elk: tijm, rozemarijn en bladpeterselie, samengebonden tot een bouquet garni 4 preien, grof gesneden 2 uien, grof gesnipperd 10 peperkorrels 250 g nieuwe aard... bekijk recept »

Boerenkool uit de oven

2 eetlepels olijfolie 2 rode uien (in dunne partjes) 2 teentjes knoflook (in plakjes) 600 g panklare boerenkool 4 gedroogde tomaatjes in olie (in dunne reepjes) 200 g hüttenkäse 50 g oude kaas ((of grana padano), in du... bekijk recept »

Romige boerenkool met braadworst

50 g boter 4 runderbraadworsten 1 prei (in dunne ringen) 1 zak panklare boerenkool (300 g) 1 pak aardappelschijfjes (700 g) 150 g verse roomkaas met knoflook en kruiden versgemalen zwarte peper1. In koekenpan helft van bote... bekijk recept »

Roergebakken boerenkool met cervelaat

3 eetlepels olijfolie 200 g cervelaatworst (stukje, in dikke repen) 2 rode uien (in dunne partjes) 1 duopak krieltjes (700 g) ½ eetlepel milde paprikapoeder 1 zak panklare boerenkool (300 g)1. In wok olie verhitten ... bekijk recept »

Pagina 10 van 33