Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Kalfsrib met sjalotjes

Voor 2 personen: Voor de kalfsrib: 15 zilveruitjes 1500 g kalfsrib, 8 à 10 cm dik 8 el olijfolie zeezout versgemalen peper 1 el suiker Voor de saus: 1 el cognac 2 dl kalfsfond 50 g ijskoude boter Voor de geroosterde aardappels: 1,5 kg grote aardappel... bekijk recept »

Kalkoendij in Italiaanse saus

Voor 4 personen: 500 gr. Vlees van kalkoendijen in stukjes, zout, peper, 3 eetl. olijfolie, 1 ui, 2 tenen knoflook of sap, 2 vleestomaten, 1 stengel bleekselderij, 1 aubergine, 1 dl. Italiaanse rode wijn, 1/2 eetl. Italiaanse keukenkruiden, allesbind... bekijk recept »

Kamutsalade

150 g kamut 1 rode biet 4 stengels bleekselderij 2 eieren (hardgekookt) 2 appelen 1 ui 50 g walnoten 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 5 dl yoghurt (mager) 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel citroensap zout peperKook de kamut in een uur en een kwart ... bekijk recept »

Lentegroente-schotel uit de römertopf

Voor 4 personen:[list] 250 gr. broccoli 200 gr. peultje 200 gr. tomaat, ontvelde 200 gr. spek, mager, gerookt, in dobbelsteentjes 100 gr. grotchampignon 6 stengels bleekselderij 0.5 stuk bloemkool 2 stuks uien 1 stuk paprika, rode 2 el. citroensap Zo... bekijk recept »

Pasta a la Mexicana

20 g boter - 1 ui, in dunne ringen - 1 rode paprika, ontdaan van zaad, in dikke repen - 3 stengels bleekselderij, in stukken van 2 cm - 2 verse ma?skolven, in stukken van 2 cm - 500 g schelpjesmacaroni - 35 g taco seasoningmix (pakje) - 5 dl water.V... bekijk recept »

Preisoep met wortelen en kikkererwten

Voor 4 personen: 40 gram kikkererwten 6 preien 1/2 bleekselderij 3 wortelen 2 tomaten 1 blokje runderbouillon 1 takje rozemarijn zout peperLaat de kikkererwten een nacht weken in water. Maak de prei, de selderij en de wortelen schoon onder stromend w... bekijk recept »

Stevige Groentesoep met Rookworst

50 gram boter 1 ui, gepeld en kleingesneden 3 preien, schoongemaakt en in ringen gesneden 2 stengels bleekselderij, schoongemaakt en in stukjes gesneden 1 winterwortel, geschrapt en in blokjes of reepjes gesneden 1 blik gepelde tomaten (uitlekg... bekijk recept »

Bechamelsaus 1

3 dl melk - 1 sjalotje - 1 worteltje - 1? stengel bleekselderij - 1/2 blaadje laurier - 3 peperkorrels, gekneusd - 25 g boter - 3 el bloem - zout - peperSjalotje snipperen, worteltje en bleekselderij in stukjes snijden. Doe de melk, sjalotje, wortel... bekijk recept »

Bolognesesaus

500 gram rundergehakt 1 kilo volrijpe tomaten 1 grote ui, gesnipperd 1 winterpeen, in blokjes 1 stengel bleekselderij, in halve maantjes 2 teentjes knoflook, uitgeperst 5 deciliter runderbouillon 3,75 deciliter rode wijn 2 eetlepels olijfolie 1 theel... bekijk recept »

Provencaalse Wokschotel

Aardappelpartjes ? uitjeknoflook2 tomaten1 courgettebleekselderijworteltjes ? zakje MarinadeMix Provencaal van Knorr ? scheutje rode wijn150 cl water Aardappelpartjes bakken, met een beetje marinade erbij (let op voor aanbranden. Worteltjes blanchere... bekijk recept »

Pagina 99 van 100