1000 recepten met bleekselderij
De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer500 g rundergehakt 2 aardappelen 1 ui 1 ei 2 eetlepels boter of plantaardige margarine 1,5 dl culinaire lightroom 20% vet 1 eetlepel bloem 2 eetlepels olijfolie 4 eetlepels olijfolie voor de salade 3 eetlepels paneermeel 1 eetlepel gehakte peterselie... bekijk recept »
3 sjalotjes 1 teentje knoflook 2 stengels bleekselderij 4 maïskippenbouten zout en peper 35 g boter ½ fles droge witte wijn 1 vanillestokje 1 zakje stoneleeks (8 stuks) 3 eetlepels slagroom 1 bakje rivierkreeftjes (... bekijk recept »
8 sneetjes brood (Pain Mediterranie) 4 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels pijnboompitten 1 kleine rode ui 2 stengels bleekselderij 6 tomaten (Tasty Tom) 4 zongedroogde tomaten op olie 1 zakje basilicum (15 g) 6 eetlep... bekijk recept »
1 kg aardappelen (vastkokend) 1 struik bleekselderij 2 appels (friszuur (bijv. Granny Smith)) 100 ml halfvolle melk 50 g boter 1 zakje walnoten ((50 g), grof gehakt) 1 citroen (schoongeboend) 500 g yellowfin sole fil... bekijk recept »
75 g boter 300 g kipfiletblokjes 1 ui 250 g winterpeen 1 bleekselderij 300 g risottorijst (pak) 75 ml droge witte wijn 800 ml kippenbouillontabletten 40 g geraspte Parmezaanse kaas1. Smelt in een pan met dikke bodem de helft van ... bekijk recept »
1 rode paprika 1 gele paprika 3 el olijfolie 1 bakje uiensnippers (175 g) 1 stengel bleekselderij (in dunne plakjes) 1 teen knoflook (fijngehakt) 1 blik tomatenblokjes (400 g, uitgelekt)1. Verwarm de ovengrill voor. Ha... bekijk recept »
1 struik bleekselderij 10 zongedroogde tomaten (pot a 295 g) 1 zak gemengde zeevruchten (500 g) 1 pakje gezeefde tomaten (500 g) 1 visbouillontablet 1 Frans stokbrood1. Bleekselderij wassen. Blaadjes eraf trekken, grof hakken... bekijk recept »
1 ui 3 stengels bleekselderij 1 gele paprika 2 el olijfolie 2 liter kraanwater 4 groentebouillontabletten 300 g snijbonen 150 g glutenvrije fusilli 250 g cherrytomaten 15 g basilicum 4 eieren1. Snipper de ui. Schil de bleekselderi... bekijk recept »
1 stuik bleekselderij 4 el olijfolie 1 schaal Hollandse runderballetjes (325 g) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 3 el kwark 1 el mayonaise 2 el verse bieslook (fijngesneden)1. Schil de stengels van de bleekselderij in de... bekijk recept »
olijfolie om in te bakken 1 klontje boter 3 bospenen 1 stengel bleekselderij 1 ui 3 teentjes knoflook 800 g sukadelappen 2 el bloem 150 ml witte wijn 1 rundvleesbouillonblokje 400 g passata 3 ... bekijk recept »