Recepten met aubergine

1000 recepten met aubergine

Aubergine

Aubergine Aubergines hebben niet zoveel smaak, maar tijdens de bereiding van deze groente komt hun geur vrij en is dan heerlijk. Snijd de steel van de aubergines en goed wassen, schillen is niet nodig! Snijd de aubergine in plakken of halveer en laat uitlekken in een vergiet of op keukenpapier, bestrooi met zout, dit is nodig om de aubergine van de bittere sappen te ontdoen. Daarna afspoelen onder de kraan, om deze manier neemt de aubergine tijdens het bakken minder vet op! + lees meer

Spiegelei Op Provencaalse Groente

3 paprika's - roodgeelgroen 1 aubergine 1 courgette 4 stengels bleekselderij 1 ui 2 teentjes knoflook 6 eetlepels olie peper en zout naar smaak 125 ml. groentebouillon 1 bosje peterselie 4 eieren Paprika′s halveren, zaadlijsten verwijderen en ... bekijk recept »

Provencaalse Saus

1 aubergine 1 courgette 1 ui 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olie 100 gr magere spekblokjes 400 gr gehakt 1 glas rode wijn of bouillon 3 1/2 dl tomatensaus (pot) 1 theelepel Proven?aalse kruiden 100 gr groene olijven zonder pit Snijd de aubergine en ... bekijk recept »

Kipfilet Met Tomaat-auberginesaus

1 aubergines 2 uien 400 gram vleestomaten 500 gram kipfilet 4 eetlepels olijfolie 1 teentjes knoflook 1 eetlepels tomatenpuree 2 theelepels Provencaalse kruiden 1½ deciliter bouillon vers gemalen zwarte peper 400 gram pasta 4 takjes verse peter... bekijk recept »

Pasta Met Provençaalse Ratatouille En Tonijn

400 g pasta (penne of spiraaltjes) zout 2 blikjes tonijn naturel (2 x 185 g) 1 aubergine 1 courgette 1 ui 1 kleine winterwortel 2 vleestomaten 3 eetl. olijfolie 1 eetl. tijm (diepvries) versgemalen peper 2 eetl. kappertjes 100 g geraspte oude kaas K... bekijk recept »

Provencaalse Herfstkleuren In Blokjes

2 aubergines.olijfolie,zout. Voor de vulling1 dl olijfolie,2 kleine gepelde ajuinen,2 teentjes look,2 kleine gewassen wortelen,1 kleine rode paprika,1 halve courgette,100 gram champignons,100 gram pijnboompitten,2 eetl rozijnen,gedr. marjolein,gedr.t... bekijk recept »

Griekse Aubergineschotel

2 aubergines 3 tomaten 20 olijven (groen) 2 uien 150 g fetakaas 2 cl olijfolie (extra vierge) 3 blaadjes basilicum 0.5 takje oregano 0.5 theelepel Provencaalse kruiden peper zout Voorbereiding Snij de uien in dunne ringen. Snij de aubergine in plakje... bekijk recept »

Provencaalse Ovenschotel

Zonnebloemolie1/4 stokbrood of 2 boterhammenauberginecourgette1 ltr blik tomaten1/8 slagroom1 ons cornedbeef of blik1 ons salami1 ons hamboterpepertijm1 1/2 ons geraspte oude kaas. Bak de courgette en aubergine in de koekepan en laat ze eventueel wat... bekijk recept »

Catalaanse Varkensrollade

800 gram varkensrollade - zoutpeper - 80 gram boter - 250 gram tomaten - 1 aubergine - tijm - laurier - peterselie - 25 kleine uitjes - 1 teentje knoflook. Bereidingswijze Schil de aubergine en snij ze in dunne plakken. Leg ze in een diepe schaal en ... bekijk recept »

Moelleux van zalm

1/2 middelgrote bio aubergine 1 el Solo vloeibaar 2 snuifjes fleur de sel de Guérande mengeling van 5 pepers 50 g gerapste verse parmezaan 2 verse sint-jakobsvruchten 2 el olijfolie extra vierge 1 sap van limoen 1/2 dl olijfolie extra vierge fru... bekijk recept »

Ratatouille

1 rode paprika 1 aubergine 1 courgette 250 gram tomaten 3 sjalotjes 3 eetlepels olijfolie 1/2 eetlepel rode wijnazijn 1/2 theelepel suiker 1 theelepel gedroogde Provencaalse kruiden zout en peper Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotjes met p... bekijk recept »

Pagina 74 van 100