Recepten met aubergine

1000 recepten met aubergine

Aubergine

Aubergine Aubergines hebben niet zoveel smaak, maar tijdens de bereiding van deze groente komt hun geur vrij en is dan heerlijk. Snijd de steel van de aubergines en goed wassen, schillen is niet nodig! Snijd de aubergine in plakken of halveer en laat uitlekken in een vergiet of op keukenpapier, bestrooi met zout, dit is nodig om de aubergine van de bittere sappen te ontdoen. Daarna afspoelen onder de kraan, om deze manier neemt de aubergine tijdens het bakken minder vet op! + lees meer

Pasta Met Provençaalse Ratatouille En Tonijn

400 g pasta (penne of spiraaltjes) zout 2 blikjes tonijn naturel (2 x 185 g) 1 aubergine 1 courgette 1 ui 1 kleine winterwortel 2 vleestomaten 3 eetl. olijfolie 1 eetl. tijm (diepvries) versgemalen peper 2 eetl. kappertjes 100 g geraspte oude kaas K... bekijk recept »

Provencaalse Herfstkleuren In Blokjes

2 aubergines.olijfolie,zout. Voor de vulling1 dl olijfolie,2 kleine gepelde ajuinen,2 teentjes look,2 kleine gewassen wortelen,1 kleine rode paprika,1 halve courgette,100 gram champignons,100 gram pijnboompitten,2 eetl rozijnen,gedr. marjolein,gedr.t... bekijk recept »

Griekse Aubergineschotel

2 aubergines 3 tomaten 20 olijven (groen) 2 uien 150 g fetakaas 2 cl olijfolie (extra vierge) 3 blaadjes basilicum 0.5 takje oregano 0.5 theelepel Provencaalse kruiden peper zout Voorbereiding Snij de uien in dunne ringen. Snij de aubergine in plakje... bekijk recept »

Provencaalse Ovenschotel

Zonnebloemolie1/4 stokbrood of 2 boterhammenauberginecourgette1 ltr blik tomaten1/8 slagroom1 ons cornedbeef of blik1 ons salami1 ons hamboterpepertijm1 1/2 ons geraspte oude kaas. Bak de courgette en aubergine in de koekepan en laat ze eventueel wat... bekijk recept »

Toast met geitenkaas en gegrilde groenten

12 sneetjes meergranenbrood (klein, liefst met de hand gesneden)1 aubergine1 courgette10 walnoten2 geitenkaasjes (zachte, vers)bladpeterselieolijfoliepeperzout1. Snij de courgette en aubergine in schuine plakken van 1 cm dik. Bestrijk ze met olijfoli... bekijk recept »

Gegratineerde portobello's

8 portobello's100 g feta100 g zongedroogde tomaten30 g pijnboompitten1 sjalot1 teentje knoflook1 aubergine (klein)handvol peterselie1 kl gedroogde oreganoolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Pel en snipper de sjalot en het teent... bekijk recept »

Involtini van zwaardvis alla palermitana

4 zwaardvisfilets (120 g elk)1 aubergine (in blokjes)150 g kerstomaten (in blokjes)80 g pecorinobloem (om de vis in te wentelen)0.5 l visbouillon2 el witte wijndille (gehakt)basilicum (gehakt)oregano (gehakt)olijfoliepeperzout1. Leg de zwaardvisfilet... bekijk recept »

Extra lichte vegetarische lasagne

4 tomaten1 courgette1 aubergine1 sjalot, gesnipperd1 teentje knoflook, geperst1 El olijfolie150 g kerstomaatjes200 g roomkaas light (type Philadelphia)100 ml lichte room (15 à 20% VG) geraspte zeste van 1 citroen2 El tijmblaadjes, gehakt150 g volkore... bekijk recept »

Sandwich met gegrilde groenten en kikkererwten

1 aubergine, in dunne plakken 2 koolrapen, in dunne plakken 1 klein blik kikkererwten 2 el olijfolie 1 tl komijnpoeder 1 tl gedroogde koriander 120 g kerstomaatjes, gehalveerd 1 rode ui, in kleine dobbelsteentjes 150 g rucola sap van 1/2 citr... bekijk recept »

italiaanse pasta

1 courgette aubergine rode en groene paprika 500 gram italiaanse pasta 250 gram champigons 1 blik tomatenblokjes 1 ajuin 1. schil de courgette en snijd in blokjes2. schil de aubergine en snijd een halve aubergine in blokjes3. snij 250 gr champigo... bekijk recept »

Pagina 69 van 100