Recepten met artisjok

212 recepten met artisjok

Artisjok

Artisjok Artisjok is een vuistgrote bloemknop en kan alleen gekookt gegeten worden. Tegenwoordig het hele jaar te koop uit binnen- en buitenland.

Geroosterde Artisjokken Met Citroen, Laurier En Prosciutto

4 artisjokkenolijfoliezoutvers gemalen zwarte peper1/2 citroen in 4 kleine partjes gesneden4 plakjes prosciiutto (Italiaanse ham)4 laurierblaadjes1 handvol verse munt fijngehakt Hulpmiddelen Aluminiumfolie Hulpmiddelen - Aluminiumfolie Voorbereiding... bekijk recept »

Artisjok

2 artisjokken water een snufje zout 1 eetl. mayonaise 1 eetl. citroensap 1 eetl. azijn . Hulpmiddelen Klaarzetten: Keukenmes pan schuimspaan 2 borden 2 bakjes 2 eetlepels. Hulpmiddelen - Klaarzetten: Keukenmes pan schuimspaan 2 borden ... bekijk recept »

Artisjok-Basilicummousse Met Parmaham

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla) 1/2 zakje verse basilicum a 15 g zout versgemalen zwarte peper 1 plak Parmaham 4 amuse lepels Artisjokharten samen met 8 blaadjes basilicum met staafmixer pureren. Eventueel nog extra olie uit pot... bekijk recept »

Artisjok-basilicummousse Met Parmaham

1/2 potje gemarineerde artisjokkenharten(a 285 gr scala) 1/2 zakje verse basilicum zout versgemalen zwarte peper 1 plak parmaham(vleeswaar) 4 mooie lepels keukenmachine of staafmixer Lekker met een glas champagne. bekijk recept »

Artisjok Amuse

1/2 potje gemarineerde artisjokhartjes 1/2 zakje verse basilicum snufje zout versgemalen zwarte peper 1 plak parmaham 4 mooie amuselepels Snij 4 dunne repen van de parmaham en leg de reepjes in de breedte over de lepels. Schep een beetje mousse ... bekijk recept »

Artisjok-kaassouffle

50 gr gesnipperde ui 1 fijngehakt teentje knoflook 1 eetl dieet margarine 4 eieren zout peper iets gedroogde basilicum iets gedroogde oregano 1 klein blik artisjokbodems (ca 250 gr uitgelekt)in blokjes gesneden 3 eetl paneermeel 120 gr geraspte pikan... bekijk recept »

Risotto Met Artisjok En Camembert

200 gr. artisjokhartuit blik 120 gr. camembert 250 gr. arboriorijst 1 dl. wijnwitte 4 dl. kippenbouillon 1 el. olijfolie 2 plakken parmaham De olijfolie (onafgedekt) in een ovenvaste schaal 1 minuut op vol vermogen verwarmen. De rijst erdoor schepp... bekijk recept »

Artisjok Met Garnalen En Krab

2 blikjes artisjokharten of -bodems (ca. 400 g per blikje) 2 teentjes knoflook2 eetlepels citroensap4 eetlepels olijfolieversgemalen peper1 eetlepel gehakte Provencaalse kruiden (tijmrozemarijnoregano vers of diepvries)100 g krabsticks of krabvlokke... bekijk recept »

Risotto Met Prei En Kip

2 kleine uien 1 flinke teen knoflook scheut olie 125 gr. champignons 325 gr. risottorijst 250 gr. kipfile 400 gr. prei 600 ml. kippebouillion (tabletten of zelfgemaakte naar keuze) 40 gr. graspte kaas (lijners 20+ of 30+ ) 1 theelepel kerriepoeder zo... bekijk recept »

Kerrierisotto Met Champignons

4 eetl. olie1 fijngehakte ui1/2 eetl. kerriepoeder1 kruidenbouillonblokje400 gr. risottorijst1 dl. witte wijn12 grote champignons60 gr. zachte boter4 takjes peterselie3 takjes tijm2 eetl. amandelschaafsel Verwarm de oven voor op 1800C (stand 4). Haal... bekijk recept »

Pagina 8 van 22