212 recepten met artisjok
Voor 4 personen: 4 varkenskoteletten 500 gram asperges 4 verse artisjokken pak polente (250 gram) balsamico azijn sjalotjes knoflook tijm suiker parmezaanse kaas 1 liter kip/groente bouillon boterBereidingswijze glace: Balsamico met sjalotje, tijm, k... bekijk recept »
2 konijnenruggen a 350 g 4 kleine artisjokbodems 2 sjalotten 100 g gemengde sla 4 blaadjes gelatine 500 ml witte wijn (Chinon blanc) 200 ml vinaigrette 1 takje rozemarijn 6 blaadjes kervel zout naar smaakDe konijnenrug wassen, met keukengare... bekijk recept »
voor 4 personen: 250 g langkorrelige rijst groentebouillon 150 g tonijn uit blik, uitgelekt en verkruimeld 4 kleine artisjokken (uit blik of bokaal), in vieren gesneden 2 tomaten, ontveld, ontpit en in reepjes gesneden 1/2 gele paprika, ontveld, ontp... bekijk recept »
1 kipfilet8 plakjes chorizo8 dadels (ontpit)2 artisjokharten (bokaal)1 teen knoflook1 kl honing1 kl kurkuma1 kl komijnpoedercayennepeperolijfoliezout0.5 komkommer1 rode ui2 el witte wijnazijn1 el suiker1. Maak eerst de komkommersalade. Meng de wijnaz... bekijk recept »
2 pompelmoezen12 artisjokharten (uit een bokaal)150 g zwarte olijven (ontpit)150 g gemengde sla1 el kervel (gehakte)1 el bladpeterselie (gehakte)chilivlokken4 el citroensap2 el appelazijn1 kl honing4 el zonnebloemoliepeperzout1. Spoel de artisjokhart... bekijk recept »
400 g pappardelle8 artisjokken (kleine)2 teentjes knoflook1 sjalot1 wortel1 groene selder3 blaadjes laurier2 takjes tijm2 takjes rozemarijn1 kl zwarte peperbollen (geplet)kippenbouillon2 dl room1 citroen (sap van)olijfolie1. Schil de artisjokken en l... bekijk recept »
600 g varkensfilet50 g bacon8 artisjokken (panklaar)200 g tuinbonen (diepvries)4 teentjes knoflook (gehakt)1 dl droge, witte wijnolijfolie1 onbehandelde citroen (schil en sap van)bosje bladpeterselie (gehakt)2 takjes rozemarijn (naaldjes van)1 kl ven... bekijk recept »
150 gram boekweitmeel150 gram bloem300 milliliter volle melk1 ei2 eetlepels zonnebloemolie extra om te bakken100 gram gerookte zalm in plakken1 blikje artisjokharten afgespoeld, in reepjes50 gram gruyere geraspt1. Klop het boekweitmeel en de bloem m... bekijk recept »
voor de bodem:1 zakje gist1 theel. suiker100 ml lauwe melk (Melkan)200 g bloem1 theel. zout3 eetl. olijfolieom te beleggen:5 eetl. tomatensaus20 g champignons, in plakjes20 g ui, gesnipperd30 g courgette, in stukjes30 g paprika, in stukjes20 g ma&ium... bekijk recept »
800 gr. lamsschouderzout4 e.l. olie2 l. runderbouillon2 artisjokken2 citroenen4 uien4 tenen knoflook2 t.l. koriander100 gr. gierst600 gr. doperwtjes (het liefst vers maar anders diepvries)1 bosje peterselie en 2 rode spaanse pepertjes. Het vlees in 2... bekijk recept »