Recepten met artisjok

212 recepten met artisjok

Artisjok

Artisjok Artisjok is een vuistgrote bloemknop en kan alleen gekookt gegeten worden. Tegenwoordig het hele jaar te koop uit binnen- en buitenland.

Crostini met mozzarella

200 g mozzarella 4 artisjokharten op olie 5 cm groene selderstengel 4 sneden volkorenbrood 2 teentjes look 8 el zwarte olijventapenade olijfolie peper 1. Snij de mozzarella en de artisjokharten in plakjes. Hak de selder fijn. Snij de korst van he... bekijk recept »

Anna's pizza

1 pizadeeg manna bolognesesaus 1 zakje geraspte mozarella paprika's rood,geel, groen blokjes ham artisjok oregano 1. je neemt de pizzadeeg en legt hem uitgerold op de pizza bakplaat,2. je prikt met je vork er overal gaatjes in3. je verdeeld de... bekijk recept »

Artisjokken met bieslook

sap van 1 citroen zout 2 eetlepels wijnazijn 4 artisjokken 1 koffielepel mosterd 6 eetlepels Bertolli extra vergine 2 eetlepels gehakte bieslook 2 hardgekookte eieren vers gemalen peper 1. Laat de artisjokken gaar koken in water met zout en het ... bekijk recept »

Belegd Brood En Artisjokbodems Van De Barbecue

1stokbrood in dikke sneetjesbestrijk met honing en beleg met plakjes geitenkaas en een beetje tijm. Rooster op de BBQ. 2Pain de campagne in dunne sneetjesbestrijk met olijfolie en knoflookpureeom en om roostereneventueel chorizo en tomaat erop. 3Klop... bekijk recept »

Gegratineerde Rijst Met Grote Scampi's En Artisjokken

Voor de risotto : -30 g sjalotjes -25 g boter -150 g risottorijst (La Langosta) -1/4 l witte wijn -1 theelepel kerriepoeder -1/2 l gevogeltebouillon -zoutvers gemalen witte peper -1 eetlepel fijngehakte citroenmelisse -50 g geraspte Manchego kaas (Sp... bekijk recept »

Kalfsgebraad gevuld met zwezerik en erwtjes

1000 g kalfsgebraad peper zout 50 g broodkruim 1 dl melk (halfvol) 100 g kalfszwezerik 0.5 uien 350 g gehakt (kalfsgehakt) 40 g Parmezaanse kaas 0.5 eetlepels marjolein (fijngehakt) 80 g erwtjes 1 artisjokbodem (gesteriliseerd) 30 g pistachenoten (ge... bekijk recept »

Kalfsgebraad gevuld met zwezerik en erwtjes

1000 g kalfsgebraad peper zout 50 g broodkruim 1 dl melk (halfvol) 100 g kalfszwezerik 0.5 uien 350 g gehakt (kalfsgehakt) 40 g Parmezaanse kaas 0.5 eetlepels marjolein (fijngehakt) 80 g erwtjes 1 artisjokbodem (gesteriliseerd) 30 g pistachenoten (ge... bekijk recept »

Tartaar van komkommer en paprika

1 komkommer 1 rode paprika 4 kleine jonge artisjokken 1 citroen 2 sjalotten 1 eetlepel ciderazijn 2 eetlepels olijfolie 3 takjes koriander Fleur de sel, peper van de molenSpoel de komkommer, snij hem in heel kleine stukjes en doe ze in een zeef. Stro... bekijk recept »

Artisjokken gevuld met spinazie

Voor 4 personen: 4 grote of 8 kleine artisjokken. Vulling: 450 g spinazie, geblancheerd en fijngehakt 2 el serranoham in blokjes 2 fijngestampte ansjovisfilets 1 el geweekte rozijnen 1 el geroosterde pijnboompitten 1 ei Saus: 3 el olijfolie 1 gesnipp... bekijk recept »

Gegrilde varkensrib met groenten

Voor 4 personen: 4 varkenskoteletten 500 gram asperges 4 verse artisjokken pak polente (250 gram) balsamico azijn sjalotjes knoflook tijm suiker parmezaanse kaas 1 liter kip/groente bouillon boterBereidingswijze glace: Balsamico met sjalotje, tijm, k... bekijk recept »

Pagina 19 van 22