Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Groene pilav van quinoa

250 g quinoa 1 groentebouillonblokje 1 el olijfolie ½ tl chilipepervlokken 1 tl gemalen zwarte peper 150 g ui 2 tl komijnpoeder 2 middelgrote courgettes 1 rode of gele paprika 2 handen verse andijvie 25 g gojibessen 100 g sesamzaadje... bekijk recept »

Lentestamppot met zoete aardappels

1200 g zoete aardappels 2 teentjes knoflook 40 g roomboter 1 el kerriepoeder 500 g gesneden andijvie 100 ml amandelmelk of water 4 rundertartaartjes olijfolie1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. 2. Breng in een ruime pan water aan ... bekijk recept »

Andijviestamppot met gehaktballetjes

500 g gemengd gehakt1 kg aardappelen1 krop andijvie (gesnipperd)4 sjalotten (in ringen)1 ei4 beschuiten2 el ketchup200 ml runderbouillon200 ml karnemelkboter0.5 kl gemberpoedernootmuskaatpeperzout1. Kook de aardappelen gaar. Giet af, laat even uitdam... bekijk recept »

Mosterddressing 3

1 halvanaise van calve 1 mosterd 1 suiker 1 peper 1 zout 1 zonnebloemolie Je moet zelf maar de hoeveelheden bepalen. Heel lekker over fijngesneden rauwe andijvie.- bekijk recept »

Gelderse stimp-stamp

Deze stamppot heeft zijn oorsprong in de Betuwe en werd zowel in de winter als in de zomer gegeten. 1 kg aardappelen zout 21/2-3 dl melk 500 gr andijvie 350 gr mager spek bekijk recept »

Heerlijke Andijviestamppot

750 gram geschilde aardappelen zout en peper 500 gram panklare andijvie 100 gram gehakt( halfom) 100 gram monchou 3 eetlepels uiensoeppoeder( bijv.cup a soup zakje) Roerbak het gehakt rul in een droge koekenpan. Giet de gare aardappels af en stamp he... bekijk recept »

Toast met eendenlever

8 sneden boerenbrood 450 g rauwe eendenlever grof zout grofgemalen peperLeg de eendenlever gedurende een nacht in de ijskast zodat hij goed stevig wordt. Rooster de sneden boerenbrood en snij ze in drieën of vieren. Snij de eendenlever in plakjes met... bekijk recept »

Andijviepakketjes Met Katenspek

1 sjalotje 500 gr andijvie 20 gr boter 2 theel kerriepoeder peper 6 plakjes katenspek Bak de andijviepakketjes in een droge koekepan in 3-4 minuten rondom bruin. bekijk recept »

Petjil (Frikadel Met Rijst)

1 hard gekookt ei per persoon Witte rijst gekookt Pindasaus (zie recept op mijn pagina) 250 g tauge 250 g andijvie 500 g gehakt 1 ui (zeer fijngesnippert) 1 grote gekookte aardappel 1 ei 1-2 teen knoflook nootmuskaat peper en zout Ketjap Klontjes bot... bekijk recept »

Studenten Stoomschotel

Bloemkool. chinese witlof, turkse andijvie, IJsberg sla. duitse braadwurst. Aardappelpuree (kant en klaar verkrijgbaar). Stoom de groenten voor 15 min. Maar controller af en toe en als de groenten al lekker zacht zijn dan is het klaar. en smaullen ma... bekijk recept »

Pagina 45 van 52