514 recepten met andijvie
Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer2 stuk zalmmoot Olijfolie 50 gr. boter 1 tl. ansjovispasta Citroensap Peper Verwarm de grill voor. Meng ondertussen de boter met de ansjovispasta, citroensap en peper en vorm een rol van de boter. Laat de ansjovisboter in de koelkast opstijven. Bes... bekijk recept »
150 g oesterzwammen 2 cl olijfolie (extra vierge) peper kruidenzout 0.5 krop krulandijvie 150 g rode krulsla 2 stronkjes witloof 1 sjalot 6 eetlepels saffloerolie 2 cl azijn 0.5 eetlepel mosterdMaak een vinaigrette: meng de azijn met de mosterd, pepe... bekijk recept »
1 aubergine 250 g broccoli 1 krop andijvie 100 g frambozen 100 g aardbeien 300 g varkensfilet 50 g boter 1 eetlepel groene peperkorrels 3 eetlepels sojasaus Voor de vinaigrette 2 eetlepels frambozenazijn 1 eetlepel vloeibare acaciahoning 1 eetlepel m... bekijk recept »
Voor 4 personen: 250g linguine = soort spaghetti 340gr kippenborstfilet 75g grofgehakte walnoten 100gr krulandijvie 150gr kleine rucolablaadjes 80 ml citroensap 80 ml olijfolie 2 uitgeperste teentjes knoflook 2 theelepels dijonmosterdKook de pasta be... bekijk recept »
8 olijven zonder pit1 sjalot1 eetlepel olie3 eetlepels mango chutney1 gedroogd chilipepertje10 gram margarine2 vegetarische hamburgers- Snijd de olijven klein. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig... bekijk recept »
30 g smen of boterof 2 eetlepels olijfolie2 uiengehakt2 verse Spaanse pepersin dunne plakken1 eetlepel paprikapoeder1/2 theelepel cayennepeper1 theelepel gemalen komijn225 g gedroogde linzen4 tomatenontveldontzaad en gehakt4 eetlepels gepureerde toma... bekijk recept »
6 flinke aardappelen 4 stronken witlof 2 appels snufje kaneel scheutje azijn thl. tuinkruiden boulionpoeder melk/water nootmuskaat Aardappelen koken. Witlof in fijne reepjes snijden. appels in blokjes snijden. Als de aardappelen gaar zijn stamp je z... bekijk recept »
-Groenten zoals boven beschreven bv.andijvie of boontjes. -16 lange plakjesrookspek,katenspekontbijtspek of&primeZeeuws'spek. -Beetje mire poix[wortel,ui,prei,selderij]. -2 kruidnagels,1 laurierblad,8 peperkorrels. -1/2 ltr.jus,bruine saus oid. -laat... bekijk recept »
600 gram roodbaarsfilets 1 teentje knoflook 50 gram zwarte olijven zonder pit 2 eetlepels kappertjes 1 ansjovisfilet 8 gedroogde tomaten op olie en 2 eetlepels van die olie 15 gram verse dille (of uit de diepvries van Darégal)Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »
4 eetl sesamzaad ca 850 gr kikkererwtenuitgelekt (blik) 6 eetl olijfolie 6 eetl vers citroensap 2 tenen knoflookuitgeperst zout zwarte peper 24 mini-pittabroodjesopengesneden Voor de garnering plakjes komkommer blaadjes krulandijvie zwarte olijven Ro... bekijk recept »