Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Andijviestamppot met gerookte schelvis

Maak een lekkere en smeu iuml ge stamppot van rauwe andijvie of postelein en gebruik in plaats van spekjes of rookworst kant-en-klare gerookte schelvis. Pocheer de vis in half water, half melk (leg de vis er pas in als dit mengsel aan de kook is), ze... bekijk recept »

Kipfilet in chipskorstje

2 el bloem 1 ei 1 el mosterd 50 g paprikachips 1 el paneermeel 2 kipfilets à 125 g Op bord bloem strooien. In diep bord ei loskloppen met mosterd. Met deegroller chips verkruimelen. In ander diep bord chips en paneermeel door elkaar scheppen. Kip ach... bekijk recept »

Kipfilet met hazelnoot en lijnzaad

4 bio-kipfilets, a ca. 150 g 100 gm hazelnoten, gahakt 2 eetlepels lijnzaad 2 eetlepels olijfolie peper zout 1 krop andijvie, gewassen, in parten 1 eetlepel citroensap Smeer de kipfilets in met 1 el olijfolie en wat peper en zout. Bestrooi ze met d... bekijk recept »

penne met krulandijvie en salami

1 witte selder 1/2 limoen 1 krulandijvie 1 rode ui 200 gr salami olijfolie 1 snede wit brood 500 gr pasta ( macaroni of penne )1. De bladeren van de selder snijden in stukjes2. De stengel schillen en in blokjes van een cm snijden3. Laat trekken ... bekijk recept »

Herfst slaatje met geitenkaas dressing

12 dunne sneedjes meergranenbrood 4 stronken witloof 0,5 krulandijvie 50 gram pijnboompitten 1 appel 50 gram zachte geitenkaas chavroux 2 lepels wittewijnazijn 3 lepels olijfolie 1 lepel honing 1 klein teentje look 3 lepels bieslook peper en z... bekijk recept »

Gegrilde zalmmoten met anjovisboter

2 stukken zalmmoot olijfolie 50 gr boter 1 theelepel anjovispasta citroensap1. Lekker met de andijvie en gekookte krielaardappeltjes. Verwarm de grill voor. Meng ondertussen de boter met de ansjovispasta, citroensap en peper en vorm een rol van de ... bekijk recept »

Andijviestamppot met mosterd

1.25 kg aardappels 400 g andijvie, fijngesneden 1 kneepje Solo Vloeibaar 1 dl melk 1 el mosterd 250 g spekreepjes 1 rookworst1. Bak de spekreepjes in een koekenpan bruin en krokant. Warm de rookworst op volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2... bekijk recept »

Zomerse andijviestamppot

1.25 kg aardappels 1 kneepje Solo Vloeibaar 1 dl melk 500 g panklare andijviereepjes 2 lente-uien 6 zongedroogde tomaten Lekker met: 500 g gehakt 1 el mosterd 2 el droog broodkruim 1 ei 1 el gehakte peterselie 1. Snijd de lente-uien in ringetjes... bekijk recept »

lamskotelet met tuinkruidenjus

12 lamskoteletjes 40 g boter 1 el tomatenpuree 1/2 dl rode wijn 1 el fijngeknipte bieslook 1 tl fijngehakte salie 1 el mosterd zout en peper naar smaakLaat het vlees op kamertemperatuur komen en dep het droog met keukenpapier. Laat de boter in een ru... bekijk recept »

Gegrilde Zalmmoten Met Ansjovisboter

2 stuk zalmmoot Olijfolie 50 gr. boter 1 tl. ansjovispasta Citroensap Peper Verwarm de grill voor. Meng ondertussen de boter met de ansjovispasta, citroensap en peper en vorm een rol van de boter. Laat de ansjovisboter in de koelkast opstijven. Bes... bekijk recept »

Pagina 47 van 52