514 recepten met andijvie
Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer8 eieren 75 g paneermeel 150 g verse roomkaas met kruiden* zout peper 5 beschuiten 3 andijviebladeren frituurolie/-vet * Verse roomkaas met kruiden is te koop van de merken Boursin, Paturain en Philadelphia. 6 eieren in 10 min. hardkoken. Laten sc... bekijk recept »
8 eieren 75 g paneermeel 150 g verse roomkaas met kruiden* zout peper 5 beschuiten 3 andijviebladeren frituurolie/-vet * Verse roomkaas met kruiden is te koop van de merken Boursin, Paturain en Philadelphia.6 eieren in 10 min. hardkoken. Laten sch... bekijk recept »
300 g (krul) andijvie 1 kleine ui 1/2 bakje champignons 1 el citroensap 3 tomaten 1/2 l blik artisjokken 7 zwarte olijven 300 g verse geitenkaas 5 el olie 3 el (rozemarijn) azijn zout peper 1 tl italiaanse keukenkruiden 1 klein teentje knoflook Van... bekijk recept »
1 blik maïs (nettogewicht ± 420 g) 1 blik ananasstukjes (nettogewicht ± 225 g; ) 1 citroen 1 tl mosterd zout peper 2 el olie ¼ rode paprika 3 andijviebladeren 1 niet te rijpe avocado 2 takjes peterselie In zeef maïs laten uitlekken. Ananas afgiete... bekijk recept »
1 blik maïs (nettogewicht ± 420 g) 1 blik ananasstukjes (nettogewicht ± 225 g; ) 1 citroen 1 tl mosterd zout peper 2 el olie ¼ rode paprika 3 andijviebladeren 1 niet te rijpe avocado 2 takjes peterselie In zeef maïs laten uitlekken. Ananas afgiete... bekijk recept »
1 blik maïs (nettogewicht ± 420 g) 1 blik ananasstukjes (nettogewicht ± 225 g; ) 1 citroen 1 tl mosterd zout peper 2 el olie ¼ rode paprika 3 andijviebladeren 1 niet te rijpe avocado 2 takjes peterselie In zeef maïs laten uitlekken. Ananas afgiete... bekijk recept »
1 blik maïs (nettogewicht ± 420 g) 1 blik ananasstukjes (nettogewicht ± 225 g; ) 1 citroen 1 tl mosterd zout peper 2 el olie ¼ rode paprika 3 andijviebladeren 1 niet te rijpe avocado 2 takjes peterselie In zeef maïs laten uitlekken. Ananas afgiete... bekijk recept »
300 g (krul) andijvie 1 kleine ui 1/2 bakje champignons 1 el citroensap 3 tomaten 1/2 l blik artisjokken 7 zwarte olijven 300 g verse geitenkaas 5 el olie 3 el (rozemarijn) azijn zout peper 1 tl italiaanse keukenkruiden 1 klein teentje knoflook Van... bekijk recept »
300 g (krul) andijvie 1 kleine ui 1/2 bakje champignons 1 el citroensap 3 tomaten 1/2 l blik artisjokken 7 zwarte olijven 300 g verse geitenkaas 5 el olie 3 el (rozemarijn) azijn zout peper 1 tl italiaanse keukenkruiden 1 klein teentje knoflook Van... bekijk recept »
500 g gemengd gehakt1 kg aardappelen1 krop andijvie (gesnipperd)4 sjalotten (in ringen)1 ei4 beschuiten2 el ketchup200 ml runderbouillon200 ml karnemelkboter0.5 kl gemberpoedernootmuskaatpeperzout1. Kook de aardappelen gaar. Giet af, laat even uitdam... bekijk recept »