Recepten met andijvie

514 recepten met andijvie

Andijvie

Andijvie Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten kan worden. Eet de groente apart of als stamppot. Vooral het buitenste groene blad van andijvie is rijk aan vitamine A en vitamine C en aan mineralen. Verwijder eventuele lelijke bladeren en was de krop door deze onder te dompelen in ruim water. Snij het blad in reepjes en laat ze goed uitlekken. Als er veel zand in zit, is het slim om de andijvie daarna nogmaals te wassen. Reken op 300 tot 400 gram per persoon voor gekookte andijvie – andijvie slinkt snel bij het koken! – en 100 gram per persoon voor salades. Het kookvocht gooi je weg want daar zit nitraat in. + lees meer

Romige Viscurry.

300 g andijvie400 g tilapiafilet of kabeljauwfilet3 bosuitjes4 eetl. vloeibare boter1/2-1 eetl. milde currypasta of kerriepoeder1 teen knoflook4 eetl. creme fraichezoutpeper. De boter verhitten en de currypasta erdoor roeren. De knoflook pellen en bo... bekijk recept »

Andijviesla met spekjes

aardappelenzout 500 gram (ontbijt)spek, niet alleen vet1 ui1 grote krop (krul)andijvie peper1 eetlepel azijn+/- 4 dl bouilllon2 eetlepels bloem (35 gram)- Kook de aardappelen in water met wat zout. Snijd het spek in dobbelsteentjes en laat het in een... bekijk recept »

Zomerse andijviestampot

1 kilo lichtbloemige aardappelen (Super) zout, peper 8 speklapjes 1 eetlepel balsamico azijn 1 bakje cherry tomaatjes ca. 1 1/2 dl melk 2 zakken gesneden andijvie (? 400g) pureestamper- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine stukken. Kook... bekijk recept »

Eendeborst Met Rode Portsaus

Ingredienten (voor 4 personen): 4 schoongemaakte eendenborsten met de huid er nog aan (vetrandje) Lekker "slobber" portje (2 glaasjes) Potje gevogelte fond (sterke bouillon) 2 dl 1,2kg rozeval aardappeltjes 2 struiken andijvie 250 gr gesneden ontbijt... bekijk recept »

Indische Salade

1 pak gele rijst 1 blik kokosmelk stukje sereh, djeroek poeroet-of laurierblaadjes 4 eieren 100 gram peultjes stuk komkommer 1/2 rode paprika 250 gram andijvie 50 gram tauge pindakaas ketjap appelstroop sambal koriander 75 gram pindas Houd 1/2 dl kok... bekijk recept »

Andijviestamppot met gehaktballetjes

500 g gemengd gehakt1 kg aardappelen1 krop andijvie (gesnipperd)4 sjalotten (in ringen)1 ei4 beschuiten2 el ketchup200 ml runderbouillon200 ml karnemelkboter0.5 kl gemberpoedernootmuskaatpeperzout1. Kook de aardappelen gaar. Giet af, laat even uitdam... bekijk recept »

Andijviesalade met steak

200 g biefstuk100 g spekblokjes1 krulandijvie4 aardappelen100 g prinsessenbonen35 g pijnboompitten1 el rode wijnazijn0.5 kl graanmosterd3 el notenoliepeperzout1. Schil de aardappelen. Maak de boontjes schoon en breek ze doormidden. Spoel de andijvie ... bekijk recept »

Andijviestoemp met kipspiesjes

0.5 krop andijvie2 kipfilets (dubbele)600 g aardappelen12 gele kerstomaten2 sjalotten1 teentje knoflook2 el dragon (verse blaadjes)100 g spekblokjes2 el zure roomolijfoliepeperzout1. Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Pureer ze met een ... bekijk recept »

Caesar salade met kip en ansjovisvinaigrette

3 kipfilets2 kroppen Romeinse sla1 krop andijvie (kleine)2 tenen knoflook1 citroen (sap van)2 sneetjes oudbakken brood (wit)4 eieren2 el geraspte parmezaan4 ansjovisfilets4 el sesamzaden (geroosterd)worcestersausolijfoliepeperzout1. Kook de eieren ha... bekijk recept »

Gebakken heilbotfilet

Zelfgemaakte compote van rode ui en vijgen: een perfecte combinatie met de gebakken heilbot. Voor 4 personen: Voor de compote: olijfolie 4 rode uien 4 vijgen 2 tenen knoflook 2 laurierblaadjes tijm (handje) zout en peper 150 ml witte balsamico heilbo... bekijk recept »

Pagina 42 van 52