Recepten met citroen

1000 recepten met citroen

Citroen

Citroen

Spoom feestelijk tussengerecht

1 fles ijskoude champagne 1 limoen of citroen in 6 plakjes 6 bolletjes citroensorbetijs1. Weet je wat een spoom is?2. En weet je dat dit tussengerecht al twee eeuwen wordt geserveerd? 3. Schep in 6 glazen één bolletje citroensorbetijs.4. Vul het glas... bekijk recept »

Kikkererwtensoep met kip en venkel

600 g venkel 1 citroen 3 teentjes knoflook 300 g kipfilet 5 el Solo Vloeibaar (vers)gemalen zwarte peper chilipoeder 1.5 l kippenbouillon 1 pot of blik kikkererwten (inhoud 1 liter) 1 klein, ongesneden volkorenbrood (ongeveer 350 g)1. Verhit ... bekijk recept »

Gekookte roze zalmschotel

1,5/2 kg diepgevroren gehele roze zalm 1 krop salade 4 liter visbouillon 2 stuks citroenen 2 stuks tomaten 1 stuk komkommer 10 stuks radijsjes 200 gram gekookte rijst 1/2 kg wortelen 100 gram gehajkte verse peterselie 100 gram erwten (diepvri... bekijk recept »

Witte vis uit de oven

2 moten witvis 1 citroen 1 scheutje olie 1 glaasje witte wijn 5 tomaten verse kruiden( tijm rozemarijn,peterselie)1. Zullen we weer eens vis eten? We eten te weinig vis. Wel begrijpelijk want vis is soms stevig aan de prijs. Kies ondanks dat toch e... bekijk recept »

Zwaardvis in een stoofpotje met venkel en olijf

2 knollen venkel 1 flinke eetlepel gedroogde oregano 4 moten zwaardvis 1 citroen 150 gr ontpitte zwarte olijven 1 glas droge witte wijn 1 dikke ui 2 teentjes look 1 liter passata van goede kwaliteit 1 vers rood pepertje 8 middelgrote vastkoke... bekijk recept »

Citroensalade met gerookte heilbot en kaaskoekjes

50 g grofgeraspte oude kaas 1 citroen 3 el Solo Vloeibaar 3 el poedersuiker 75 g gemengde sla 200 g dungesneden gerookte heilbot 4 el Amora Honing-Mosterd vinaigrette 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Strooi 12 bergjes geraspte kaas op ruime afst... bekijk recept »

Gebakken scholletjes met druiven

1 kg vastkokende aardappels 0.5 citroen 3 lente-uitjes 100 g druiven zonder pit 4 scholfilets 4 el Solo Vloeibaar 600 g doperwtjes (diepvries)1. Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in water in ca. 20 minuten gaar. Giet ... bekijk recept »

Kippenboutjes gemarineerd in kerrie-yoghurt

4 kippenbouten 1/2 witte kool 250 gr yoghurt 1 bio-citroen olijfolie sprietjes bieslook 1 takje rozemarijn 1 el kerriepoeder peper&zout (pezo)1. Snijd met een mandoline de witte kool in flinterdunne reepjes. 2. Doe ze in een kom en strooi er f... bekijk recept »

Boeren-ovenkip met groene kruiden

1 kg kleine aardappels 1 citroen 1 teentje knoflook 1 bosje verse gemengde Italiaanse tuinkruiden 4 el Solo Vloeibaar 1 hele kip 600 g gemengde grof gesneden groenten1. Verwarm de oven voor op 180°C.2. Boen de aardappeltjes onder stromend water ... bekijk recept »

Drie Verwensausjes voor vis

zie bij de 3 recepten1. DILLESAUS 2oo ml yoghurt (halfvolle) 50 ml kook room , peper en zout uit de molen, 100 gr verse dille en 50 gr koriander, 1 teen knoflook, 1 tl gedroogde oregano, en 1 tl gedroogde peterselie, een kneepje citroensap, 1à 2 el e... bekijk recept »

Pagina 98 van 100