Recepten met citroen

1000 recepten met citroen

Citroen

Citroen

Zwaardvis in een stoofpotje met venkel en olijf

2 knollen venkel 1 flinke eetlepel gedroogde oregano 4 moten zwaardvis 1 citroen 150 gr ontpitte zwarte olijven 1 glas droge witte wijn 1 dikke ui 2 teentjes look 1 liter passata van goede kwaliteit 1 vers rood pepertje 8 middelgrote vastkoke... bekijk recept »

Citroensalade met gerookte heilbot en kaaskoekjes

50 g grofgeraspte oude kaas 1 citroen 3 el Solo Vloeibaar 3 el poedersuiker 75 g gemengde sla 200 g dungesneden gerookte heilbot 4 el Amora Honing-Mosterd vinaigrette 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Strooi 12 bergjes geraspte kaas op ruime afst... bekijk recept »

Gebakken scholletjes met druiven

1 kg vastkokende aardappels 0.5 citroen 3 lente-uitjes 100 g druiven zonder pit 4 scholfilets 4 el Solo Vloeibaar 600 g doperwtjes (diepvries)1. Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Kook de aardappels in water in ca. 20 minuten gaar. Giet ... bekijk recept »

Kippenboutjes gemarineerd in kerrie-yoghurt

4 kippenbouten 1/2 witte kool 250 gr yoghurt 1 bio-citroen olijfolie sprietjes bieslook 1 takje rozemarijn 1 el kerriepoeder peper&zout (pezo)1. Snijd met een mandoline de witte kool in flinterdunne reepjes. 2. Doe ze in een kom en strooi er f... bekijk recept »

Boeren-ovenkip met groene kruiden

1 kg kleine aardappels 1 citroen 1 teentje knoflook 1 bosje verse gemengde Italiaanse tuinkruiden 4 el Solo Vloeibaar 1 hele kip 600 g gemengde grof gesneden groenten1. Verwarm de oven voor op 180°C.2. Boen de aardappeltjes onder stromend water ... bekijk recept »

Drie Verwensausjes voor vis

zie bij de 3 recepten1. DILLESAUS 2oo ml yoghurt (halfvolle) 50 ml kook room , peper en zout uit de molen, 100 gr verse dille en 50 gr koriander, 1 teen knoflook, 1 tl gedroogde oregano, en 1 tl gedroogde peterselie, een kneepje citroensap, 1à 2 el e... bekijk recept »

Vissersstoofpot met groene kruiden

600 gram kabeljauwfilet (Vismarine), ontdooid1 citroen100 gram magere gerookte spekblokjes2 eetlepel arachideolie of vloeibaar bakproduct1 ui, gesnipperd1 prei, in ringen1 teentje knoflook, geperst2 eetlepel peterselie, gehakt1 eetlepel bladselderij,... bekijk recept »

Zalmfilet met peterselietapenade

500 gram winterwortel, geschrapt1 citroen, schoongeboend1 sinaasappel, schoongeboend1 ui, fijngesnipperd2 teentjes knoflook, fijngehakt4 eetlepels gehakte (platte) peterselie1 eetlepel kappertjes4 eetlepels olijfolie4 zalmfilets (van ca. 150 gram per... bekijk recept »

Krokante witvis uit de oven

600 g koolvis (Vismarine), ontdooidzoutversgemalen peper2 citroenen100 g boter2 eetl. gehakte verse bladselderij4 vastkokende aardappelenpaprikapoeder1. Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog en strooi er zout en peper over. Boen de citr... bekijk recept »

Rosbief met venkel-citroenboter

1 kleine venkelknol met groen1 citroen125 g boterzout4 mooie eikenbladen of boterslabladeren12 plakken gebraden rosbief (vleeswaren)4 sneetjes witbrood, zonder korst, licht geroosterdplasticfolie1. Snijd de venkel in stukken. Verwijder de wortelaanze... bekijk recept »

Pagina 100 van 100