152 recepten met aalbessen
Aalbessen zijn kleine, ronde bessen die tot de wijnruitfamilie behoren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood, roze en wit. Aalbessen smaken friszuur en zijn een goede bron van vitamine C.2 eetlepels acaciahoning 0,5 koffielepel bitter amandelextract 8 bloedperziken 1 eetlepel bloemsuiker 2 eetlepels citroensap 200 g rode aalbessen 20 cl vloeibare room1. Meng de room, de suiker en het amandelextract. Zet het opzij. 2. Leng de honing ... bekijk recept »
250 g aardbeien 100 g bramen of bosbessen citroensap 100 g frambozen 1 kleine cake 1 kleine (Galia)meloen 100 g rode aalbessen 0,25 l room 2 eetlepels suiker 1 zakje vanillesuiker 0,35 l vanillevla 0,2 l yoghurt1. Pureer de helft van de aardbeien en ... bekijk recept »
50 g aardbeien 50 g frambozen 50 g kersen 75 cl pittige rode wijn (type Madiran) 50 g rode aalbessen 2 cm verse gember1. Maak de vruchten schoon. Snij de aardbeien in twee. 2. Giet de wijn in een kookpan met dikke bodem. Voeg de suiker en de kruiden... bekijk recept »
250 g bloem 100 g zachte boter (in kleine blokjes) 1 vanillestokje 250 g aalbessen (bakje a 150 g) 2 zoetzure appels (in blokjes) 100 g suiker 2 eetlepels griesmeel 1 ei (gesplitst)1. In kom bloem zeven. Boter door b... bekijk recept »
1 zakje garneeramandelen (55 g) 1 vanillestokje 500 ml volle melk 100 g suiker 50 g griesmeel (pak a 500 g) 250 g aardbeien 2 eetlepels vanillesuiker 150 g aalbessen (bakje a 500 g) 1 bakje frambozen (150 g)1. Aman... bekijk recept »
300 g vers fruit (zomer (bv aalbessen bessen bramen en frambozen)) 2 nectarines (of abrikozen, in partjes) 50 ml vers sap (bijv. sinaasappel/aardbei) rietsuiker 4 megapoffers 2 eetlepels pistachenoten (gepelde ongezouten... bekijk recept »
1/2 zakje baking powder (10 g) 250 g bloem voor fijngebak 1 eetlepel citroensap een snuifje gemalen kaneel een snuifje zout 1 ei 150 g griessuiker 120 g koude boter 12.5 cl melk 750 g rijpe nectarines 125 g rode aalbessen1. Verwarm de oven voor op th... bekijk recept »
bieslooksprietjes 100 g bosbessen 25 g boter 2 fijngehakte rode sjalot 2 eetlepels gelei van rode aalbessen 25 ml jenever peper en zout 5 cl rode wijn 2 steaks (± 150 g) 10 cl wildfond1. Neem een pan met antiaanbaklaag en laat de gehakte sjalotten, g... bekijk recept »
200 g aardbeien 150 g charentaismeloen (nettogewicht, geschild) 2 eetlepels citroensap enkele muntblaadjes 250 g fruit naar keuze: perziken, rode aalbessen, galiameloen enz. (nettogewicht) 50 g griessuiker 200 g watermeloen (nettogewicht, geschild)1.... bekijk recept »
3 takjes rozemarijn 2 eetlepels rode wijnazijn 5 eetlepels olijfolie (voor de vinaigrette) 400 g kippenbillen 2 nectarines 50 g rode aalbessen 0,5 venkel met loof 100 g brood in kleine stukjes 1 kropsla 4 eetlepels olijfolie peper zout1. Voor de vina... bekijk recept »