Gevulde koolrabi met aardappelpuree

2
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Was de koolrabi, snijd het steelstukje eraf en snijd hem overlangs middendoor. Kook de helften 10 minuten op een laag vuur. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze iets afkoelen en hol ze met een meloenbolletjeslepeltje uit. Hak de uitgehaalde koolrabi in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
  • 2 Verhit anderhalve eetlepel van de Becel Original en fruit de ui en de knoflook In ca. 3 minuten goudgeel en glazig. Voeg de koolrabistukjes en de tomatenpuree toe en bak ze 2 minuten mee. Schep de helft van de hamreepjes, de helft van de lente-uitjes en de helft van de kruiden erdoor. Vul de koolrabi's met het mengsel en zet ze naast elkaar in een passende ovenschaal. Strooi de kaas over de koolrabi’s, schenk ca. 1 cm heet water in de schaal. Laat de koolrabi's in ca. 20 minuten gratineren.
  • 3 Kook gelijktijdig de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Giet ze af en vang het kookwater op. Knijp de aardappelen fijn met een pureeknijper of stamp ze fijn. Voeg de rest van de Becel en zoveel van het kookwater toe zodat een smeuïge puree ontstaat en schep er de rest van de ham en de kruiden door. Verdeel de puree over de borden, bestrooi met de rest van de lente-ui en serveer met de gevulde koolrabi.

Gevulde koolrabi met aardappelpuree is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept