Gekarameliseerd varkenshaasje, salsa met sinaasappel en kiwi

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de schijven sinaasappel en kiwi in kwartjes.
  • 2 Bereid de salsa : kook in een steelpan gedurende 3 minuten de schil, het sap en de sinaasappelen met de rietsuiker. Doe er zout en peper op. Voeg de blokjes appel erbij. Laat nog 2 minuten doorkoken. Zet opzij. Voeg de kiwi, de rode ui, het Thais piment en de koriander erbij. Zet in de koelkast.
  • 3 Bereid het gekarameliseerde varkenshaasje : meng in een slakom de schil van 1 sinaasappel en het sap van de twee sinaasappels, de tijm, zout, peper en de lichtbruine rietsuiker. Zet het varkenshaasje 10 minuten in de marinade. Wrijf het daarna droog.
  • 4 Verhit in een bakpan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie. Braad daarin de varkenshaasjes aan alle zijden goudbruin aan. Giet dan de marinade in de bakpan.
  • 5 Zet het vuur de helft lager, zet een deksel op de pan en laat 14 minuten doorkoken. Zet opzij.
  • 6 Snijd de varkenshaasjes in fijne sneetjes. Verdeel de varkenshaasjes over de borden samen met de salsa met sinaasappelen. Versier met takjes koriander.

Gekarameliseerd varkenshaasje, salsa met sinaasappel en kiwi is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
IJsje van kiwi met munt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Triffles-minuut met aardbeien en kiwi’s
Nagerecht
Bekijk recept

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine tortilla’s met peren en chocoladesaus
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersenclafoutis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept