Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
3
sterren op basis van
5
stem(men)
person
4
timer
35 min
restaurant
Nagerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
1 limoen
1 stengel sereh (citroengras zakje a 3 stuks)
8 dl melk
125 g kortkokende dessertrijst
zout
10 eetlepels rietsuiker
Bereiding
Limoen schoonboenen, schil fijn raspen. Sereh licht kneuzen en halveren. In pan melk met limoenrasp, sereh, dessertrijst en mespunt zout aan de kook brengen. Rijst onder regelmatig roeren in ca. 12 minuten tot pap koken. Ovengrill voorverwarmen. Sereh uit rijstepap verwijderen. Helft van rietsuiker door pap roeren tot deze is opgelost. Warme rijstepap over vier ovenschaaltjes verdelen. Rest van rietsuiker erover strooien. Schaaltjes onder grill zetten tot suiker is gekarameliseerd. Direct serveren.
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Bloedsinaasappel-taart »
Rijstepap Onder Een Karamellaagje »
Oosterse rijstpap onder een karamellaagje »
Catalaanse Room Met Een Krokant Laagje »
Koolvis met Chinese groenten »
Oosterse kabeljauw met noedels »
Oosterse rijstschotel met makreel »
Oosterse andijviestamppot »