Champignonkroketjes.

4
30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

-Laat de boter uitbruisen en fruit hierin de sjalot en de knoflook(niet bruin laten worden). -Voeg in een keer de bloem toe en roer tot er geen droge bloem meer in de pan zit. -Voeg met kleine beetjes,onder voortdurend roeren de koude paddestoelenjus toe en laat op zacht vuur de bloem garen. -Bak in een andere pan de paddenstoelen aan in wat olifolie,bak tot ze geen vocht meer loslaten.(je kan er eventueel wat citroensap bij doen,voor een lekkere frisse smaak en lichter verteerbaar). -Voeg nu de truffelolie en de tartufano toe. -Meng de paddestoelen door de roux en breng op smaak met peper en zout. -Roer de peterselie erdoor. -Doe het mengsel over in een diep bord en laat afkoelen. -Vorm er met een klein lepeltje kleine kroketjes van. -Haal ze eerst door het ei,dan de bloem,weer door het ei en dan door het paneermeel. -Frituur de kroketjes gedurende 4 minuten in arachideolie van 180 graden. -

Champignonkroketjes. is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ham-champignonkroketjes
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaas-champignonkroketjes
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Ham-champignonkroketjes
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kaas-champignonkroketjes
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept