De bloem en het zout te samen in een kom zeven ,hierin 75 gram boter met twee messen kleinsnijden(tot kleine balletjes). Zoveel water toevoegen dat het een samenhangend deeg wordt. Het deeg dan snel met koele handen doorkneden ,tot het van de wand van de kom loslaat. Een bal vormen en in folie verpakt 1/2 uur in de ijskast wegleggen. Dan de ijskoude boter met een kaasschaaf in plakjes schaven. Het deeg uitrollen op een met bloem bestoven werkvlak ,tot een lange lap van 3 mm dikte. Hiervan ,in de lengte, 2/3 beleggen met de HELFT van de boterplakjes. Het onbelegde stuk naar binnen vouwen en de dubbele laag doorvouwen naar het eind. De deeglap een kwartslag draaien en uitrollen op een wederom met bloem bestoven werkvlak ,het deeg ook bestuiven met bloem.(Niet te hard duwen ,anders plakt het deeg te veel aan het werkvlak!) Het deeg weer uitrollen tot een lange lap ,weer in drieen vouwen, een kwartslag draaien en uitrollen. Dit vouwen ,draaien en uitrollen nog twee keer herhalen! Het deeg in folie verpakt weer een 1/2 uur in de ijskast laten rusten! HIERNA ALLES HERHALEN VANAF DE EERSTE KEER UITROLLEN, en dan de andere helft van de geschaafde boter toevoegen. Het deeg in folie verpakt minstens 1 nacht in de ijskast wegleggen en pas dan gebruiken. Bladerdeeg kun je invriezen in diepvriesplastic en voor gebruik laten ontdooien. Portioneer het dan wel!
Sinterklaasrecept Bladerdeeg is een recept van Smulweb.nl