Tompouce met zalm en asperges

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los. Snipper de sjalot. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Leg de asperges in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook ze 5 min. en zet het vuur uit. Laat ze nog 10 min. met de deksel op de pan staan. Door de asperges nog 10 min. te laten staan worden ze gaar en blijven ze stevig.
  • 2 Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er met een vork gaatjes in. Bestrijk met de eidooier. Bak het bladerdeeg in de oven in ca. 8 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen. Verhit ondertussen de boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de Martini toe en laat 3 min. inkoken. Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur in 8 min. inkoken. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Halveer de asperges in de lengte. Leg op elk bord een plakje bladerdeeg. Leg er een plakje zalm op en 3 halve asperges. Schep er wat saus over. Herhaal vanaf het plakje zalm en dek af met een plakje bladerdeeg. Bon appétit!

Tompouce met zalm en asperges is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tompouce Napoleon van melkchocolade en appel-rozemarijnijs
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Haagse bluf-tompouce
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Paddenstoelen-tompouce
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tompouce van kabeljauw
20 min Voorgerecht
Bekijk recept