Salame Di Cioccolato

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor en rooster hierin de pijnboompitten en amandelen goudbruin. Strooi ze op keukenpapier. Hak de noten in grove stukjes. Snijd de amandelkoekjes in kleine stukjes. Breek de chocolade in een aardewerken of metalen kom. Zet de kom op een pan die tot de helft is gevuld met kokend water, en laat de chocolade onder af en toe roeren, smelten. Roer er 1/2 dl slagroom en 25 gram boter bij en laat dit ook smelten. Neem de kom uit de pan. Roer de chocolademassa door, tot het nog vloeibaar, maar wel al wat dikker is. Roer de rozijnen, pijnboompitten, amandelen en amaretti-stukjes erbij. Laat de massa verder opstijven. Schep de massa op bakpapier, en maak een rol van 5-6 cm. Wikkel het papier erom, draai de uiteinden dicht en laat de chocoladeworst in de koekkast minstens 4 uur opstijven. Rol de salami door poedersuiker en snijd de chocoladesalami in niet te dunne plakken.

Salame Di Cioccolato is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Valentijnrecept Zoete Kussen-fragole Con Cioccolato
0-10 min -
Bekijk recept
Zuccotto Con Arancia E Cioccolato
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Torta Di Cioccolato
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Pasta Al Cioccolato
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met kappertjes en salami
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salame Al Cioccolato
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Salame Di Tonno
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Salamiburger
10-20 min -
Bekijk recept