Salame Al Cioccolato

0
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de koekjes in de keukenrobot en hak ze in stukjes van 1-2 mm. Laat de chocolade smelten in een niet te warme bain-marie samen met de boter en de Amaretto. Roer af en toe om tot alles glanst. Haal de kom van het vuur en laat het chocolademengsel een paar minuutjes afkoelen. Klop er de eierdooier onder en beetje bij beetje de boter. Meng de geplette koekjes erdoor, maar houd een groot handvol apart. Voeg de amandelschilfers toe, meng en zet in de koelkast om op te stijven. Maak ondertussen de rest van de koekjes zeer fijn en meng ze met het amandelpoeder in een kom. Dek af en zet in de koelkast tot het moment van de afwerking. Leg het chocolademengsel in een langwerpige hoop van 35 cm op een stuk ingevet vetvrij papier en egaliseer de randen. Rol het papier rond de "worst" en vorm hem mooi rond. Leg minstens 4 uur in de diepvries opdat alles goed hard word.

Salame Al Cioccolato is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Valentijnrecept Zoete Kussen-fragole Con Cioccolato
0-10 min -
Bekijk recept
Zuccotto Con Arancia E Cioccolato
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Torta Di Cioccolato
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Pasta Al Cioccolato
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met kappertjes en salami
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salame Di Cioccolato
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Salame Di Tonno
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Salamiburger
10-20 min -
Bekijk recept