Stuffed Turkey

6
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm 4 eetlepels boter in de pan. Voeg de kastanjes, selderij, 1 afgestreken theelepel zout, 1/2 theelepel peper, de foelie en bouillon erbij en laat alles afgedekt 10 minuten stoven. Af en toe omroeren. Eventueel kan ook de gehakte kalkoen lever in de laatste 2 minuten worden toegevoegd. Wrijf het mengsel door een zeef of stamp het fijn en voeg de slagroom en peterselie erbij. Vul hiermee de kalkoen. Naai de openeningen dicht. Bind de poten en vleugels liggend tegen het lijf vast. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Smelt de rest van de boter en giet deze over de kalkoen. Schuif de braadslee op de onderste richel in een koude oven en braad de kalkoen ongeveer 3 uur bij een temperatuur van 190 graden C, onder geregeld bedruipen met de jus. Verhoog in de laatste tien miuten de hitte tot 250 graden C. De kalkoen is gaar als u in een bout prikt en er komt helder en geen sap uit.

Stuffed Turkey is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Turkey & cranberry pie
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stuffed Turkey
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Turkey & Cranberry Pie (Gehakt, Kalkoen Met Veenbessen)
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stuffed Turkey
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Classic Cheese Fondue
10-20 min -
Bekijk recept
Stuffed Turkey
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Stuffed Turkey
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Mediterrenian Stuffed Red Peppers
30-60 min -
Bekijk recept