Het broodje snijd je in het midden van boven naar beneden door. Om de broodjes goed te kunnen vullen,vouw je ze open tot een zakje. In iedere helft doe je twee gewassen blaadjes sla. Doe de kwark in de schaal. De gekookte ham knip je met de keukenschaar in kleine reepjes. Die moet je dan weer in blokjes snijden. Vermeng de hamblokjes met kwark. Nu snijd je de dadels rondom open,je haalt de langwerpige pit eruit en dan snijd je de dadels fijn. Doe ze bij het kwarkmengsel. Spoel de tuinkers even af onder koud water,laat uitlekken en knip dan met de keukenschaar de blaadjes boven de kwark. Met de vork roer je de kwark dan nog eens om. Neem nu het stuk brood in je linkerhand,met de opening naar boven. Schep de helft van het kwarkmengsel tussen de slablaadtjes. Leg het broodje op de snijplank en steek de gehalveerde plakjes komkommer tussen de vulling en de slablaatjes. De andere helft van het brood vul je op de zelfde manier.