Veliko Tarnovo Ovenschotel

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak in de pan zonder olie het varkensgehakt en maak het los met een houten lepel. Niet rullen maar in grovere stukken laten en royaal bestrooien met peper. Laat het overtollig vocht uit de pan weglopen en schep het gehakt in de ingevette ovenschaal en druk het stevig aan. Strooi de geraspte kaas over gehakt. Verhit nu een beetje olie in de pan en knijp de knoflook erboven uit, voeg de ui toe en fruit gedurende 2 minuten. Voeg dan de champinons toe en bak op hoog vuur in 3 minuten gaar en lichtbruin. Schep dit mengsel op de gehakt. Verhit in een steelpan de melk en een half zakje bechamelsaus al roerende tot een gebonden saus, laat nog twee minuten doorkoken. Giet de helft van de saus uit over de champignons en verspreid dit goed over de schotel. Verdeel de patat over de schotel en giet de rest van de saus eroverheen. Breek nu de vier eieren voorzichtig boven de schotel. Prik de dooiers door met een vork en bestrooi het geheel zeer royaal met zout en peper. Zet het gerecht in de oven van 200 graden Celsius gedurende 15 minuutjes, zodat het ei gestold is. Eet smakelijk!!

Veliko Tarnovo Ovenschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept