Belgische Zoete Kaastaart

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bladerdeeg uitspreiden en in ca 10 minuten laten ontdooien. Splits de eieren. Met mixer eierdooiers, Huttenkase, roomkaas, roomkwark, citroenrasp en suiker tot gladde, luchtige massa kloppen. In andere kom eiwitten met zout stijf kloppen. Eiwitschuim luchtig door kwarkkaasmengsel scheppen. Aanrecht bestrooien met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap ca 4 cm groter dan vorm. Vorm bekleden met deeg. Kwark kaasmengsel in vorm scheppen en gladstrijken. Taart in ca 40 minuten gaar en licht goudbruin bakken. Halverwege temperatuur verlagen tot 175 graden. Taart in de vorm laten afkoelen.

Belgische Zoete Kaastaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete kaastaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept

Toastjes met Belgische kaas
10 min Snack
Bekijk recept
Biefstuk met gegrilde ui
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frankfurterspiesen met frites
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gedroogde tomatentapenade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept