Zoete kaastaart

10
20 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spreid het bladerdeeg uit en ontdooi het in ca. 10 min. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp 1 el van de gele schil van de citroen fijn. Splits de eieren. Klop met een mixer de eidooiers, Hüttenkäse, roomkaas, kwark, citroenrasp en de suiker tot een gladde, luchtige massa. Klop in de andere kom de eiwitten met zout tot stijve pieken. Het eiwit is klaar als je deze op de kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt. Schep het eiwitschuim luchtig door het kwark-kaasmengsel.
  • 2 Bestrooi het aanrecht met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een lap die ca. 4 cm groter is dan de vorm. Bekleed de vorm met het deeg. Schep het kwark-kaasmengsel in de vorm en strijk het glad. Bak de taart in ca. 40 min. gaar en licht goudbruin. Verlaag halverwege de temperatuur tot 175 °C. Laat de taart in de vorm afkoelen.

Zoete kaastaart is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spek-kaastaart met ui
370 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaastaart met tomaat en olijven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cheesecake met amandelen en karamel
Nagerecht
Bekijk recept
Kaastaart met groene asperges
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept