Vlaamse Vleessoep

4
Langer dan 2 uur -
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zet de mergpijp op met het water en het kruidenbuiltje, breng het water aan de kook en schuim het af, doe het rundvlees in de pan en laat dit 20 minuten meekoken, schuim opnieuw af, doe ui met kruidnagel, de wortels, de koolraap en de kool erbij, roer het zout er door en breng alles weer aan de kook, laat dit een paar uur sudderen op laag vuur, haal een half uur voor het opdienen de kool uit de soep, laat ze boven de soep uitlekken en snijd deze in stukken, stof de kool dan met de gesnipperde ui in wat reuzel en spekblokjes zacht stoven, schep dan het overtollige vet van de soep, haal het vlees uit de pan en snijd dit in brokken, haal met een schuimspaan de groenten uit de pan en laat dit boven de soep uitlekken.

Vlaamse Vleessoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige vleessoep
0 min
Bekijk recept
Marrokaanse Vleessoep
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Vietnamese Vleessoep
30-60 min -
Bekijk recept
Marokkaanse Vleessoep
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept