Frietje Vlaamse stoof

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in stukjes van 2 x 2 cm. Doe het vlees in een schaal, schep om met de mosterd en bestrooi eventueel met zout. Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Neem met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
  • 2 Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend 1 min. mee. Voeg het bier, het rundvleesbouillontablet, het water, laurierblaadje en de azijn toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat 3 min. koken. Zet het vuur uit en voeg het vlees toe. Roer goed door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.
  • 3 Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken en het vlees verder kan garen.
  • 4 Verwijder het laurierblaadje. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout. Trek het vlees met 2 vorken tot losse draadjes.
  • 5 Verhit het vet in de frituurpan tot 175 °C en bak de frieten in 2 delen in 4 min. goudbruin. Serveer de frieten met het stoofvlees.

Frietje Vlaamse stoof is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rendang met kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsentrecote met pompoenbeignets en hacheesaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Erik van Loo's frites
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
lekker snel stoofpotje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Struisvogelsteaks met pittige frambozensaus
0 min
Bekijk recept
Hollandse Hachee met een Oosters tintje
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept