Verwarm een koekenpan (met anti-aanbaklaag). Strijk wat eiwit over de bodem uit. Schep er nu een flinke pollepel deeg in en draai met de pan tot het beslag zich mooi over de bodem verdeeld heeft. Als het goed is onstaat er een ?nest van honingbij?(= een heleboel gaatjes) met een bleke, gele kleur. Draai de pannenkoek na 2 minuten om en bak hem heel even aan de andere kant. Smelt de boter in een steelpannetje en los er de honing in op. Leg de pannenkoek op een voorverwarmd bord en strijk hem in met het honing-boter-mengsel. Dompel de bodem van de pan in koud water, zodat de pan voldoende afkoelt (anders krijg je straks geen gaatjes meer in de volgende pannenkoek), strijk er weer wat eiwit in en bak de volgende pannenkoek. Leg die bovenop de eerste en besmeer ′m ook met honingboter. Bak zo al het beslag op en serveer de pannenkoeken warm of lauw (de honingboter zorgt ervoor dat de pannenkoeken niet aan elkaar plakken).
Baghrir, Marokkaanse Pannenkoeken is een recept van Smulweb.nl