Spannende spekpannenkoeken met ui
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
250 g bloem
1 tl zout
2 eieren
500 ml melk
4 sjalotten
25 g boter
300 g ontbijtspek
Bereiding
Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Smelt de boter in een steelpan. Verhit ondertussen een koekenpan en schenk hierin de helft van de gesmolten boter. Leg 4 plakjes spek en wat sjalotten in de pan. Schep er een volle soeplepel beslag over en draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Zet terug op het vuur en draai het vuur lager tot middelmatig. Bak de pannenkoek 2 min. tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant mooi bruin. Let op dat de ui en het spek hierbij niet aanbranden.
Draai de pannenkoek om en bak de andere kant in nog een ½-1 min. goudglanzend bruin. Bak zo nog een aantal pannenkoeken. Hiervoor hoef je de pan alleen nog maar in te kwasten met een dun laagje gesmolten boter. Houd de pannenkoeken warm tot alle beslag, spek en ui zijn gebruikt.
Spannende spekpannenkoeken met ui is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Goedgevulde pizza met champignons en ui »
Omelet met ui »
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes »
Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui »
Spannende vissushi »
Spannende spruitenstamppot »
Frisse sliptong met spannende stamppot »
Gegrilde ananas met papaja en mascarpone »