Spannende spekpannenkoeken met ui

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 4 timer 20 min restaurant Hoofdgerecht link Albert Heijn print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
  2. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne ringen. Smelt de boter in een steelpan. Verhit ondertussen een koekenpan en schenk hierin de helft van de gesmolten boter. Leg 4 plakjes spek en wat sjalotten in de pan. Schep er een volle soeplepel beslag over en draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Zet terug op het vuur en draai het vuur lager tot middelmatig. Bak de pannenkoek 2 min. tot de bovenkant bijna droog is en de onderkant mooi bruin. Let op dat de ui en het spek hierbij niet aanbranden.
  3. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant in nog een ½-1 min. goudglanzend bruin. Bak zo nog een aantal pannenkoeken. Hiervoor hoef je de pan alleen nog maar in te kwasten met een dun laagje gesmolten boter. Houd de pannenkoeken warm tot alle beslag, spek en ui zijn gebruikt.
Spannende spekpannenkoeken met ui is een recept van Albert Heijn

Receptenzoeker