Gefrituurd Ijs

8
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schep 8 bollen ijs en leg ze op een groot plat bord, bekleed met bakpapier. Zet de ijsbollen 1 uur in de diepvries. Strooi de paneermeel, hazelnoten en kaneel in een diep bord. Doe de bloem en de eiwitten elk apart in 2 andere diepe borden. Rol de ijsbollen een voor een door de bloem en dan door het eiwit en het paneermengsel. Leg de ijsbollen terug op het bord en laat ze weer 1 uur goed aanvriezen. Zorg dat de ijsbollen rondom goed gepaneerd zijn, zodat het ijs niet kan lekken tijdens het frituren. Verwarm de olie tot 175 graden celsius. Frituur de ijsbollen per 4 maximaal 1 minuut rondom goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg ze op 8 borden. Garneer elk bord met plakjes appelchips. Bestrooi de borden met een (thee)zeefje met poedersuiker en zet er een glaasje appelcider bij

Gefrituurd Ijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Gefrituurd ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zeevruchten op Arubaanse stijl
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Alle geiten op een stokje
30 min Snack
Bekijk recept
Gefrituurd ijs met frambozencoulis
35 min Nagerecht
Bekijk recept