Gorgonzola Saus

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat de gelijke delen zure room en gorgonzola (verhoudingen mogen aangepast naar eigen smaak) langzaam, al roerend, in een pan (of de braadpan waar het rood vlees is gebraden; vind ik persoonlijk het lekkerst)smelten. Net niet laten koken. Eventueel op het laatst wat verse basilicum toevoegen en/of wat (vers of uit een knijpertje) citroensap. Als je wat port wilt gebruiken, voeg dit dan meteen bij het begin toe en laat dan wat langer inkoken. De saus moet een lekker dik vloeibaar zijn. Heerlijk over een stukje rose gebraden rood vlees. Bakvet: zelf vind ik de combinatie van roomboter en beetje olijfolie het lekkers voor het braden van rood vlees.

Gorgonzola Saus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept