Pasta met gerookte kip en peer

3 sterren op basis van 8 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de tagliatelle volgens de verpakking in een ruime hoeveelheid water gaar. Giet af en voeg een klein scheutje olijfolie of een klontje boter toe zodat de pasta niet zo snel aan elkaar blijft plakken. Schil de peren en snijd in plakjes. Bak de peer in een koekenpan of een grilpan aan beide kanten lichtbruin. Snipper het uitje en bak in een grote wok of hapjespan aan in 1 eetlepel olijfolie. Schenk de wijn erbij en breng zachtjes aan de kook. Verkruimel de gorgonzola er doorheen en roer totdat de kaas helemaal opgelost is. Roer de gerookte kip door de gorgonzolasaus. Voeg als laatste de verse spinazie toe en verwarm 1 minuut mee zodat het nog vrij vers en knapperig blijft. Meng als laatste de plakjes peer en tagliatelle er door en dien op. Bestrooi met pijnboompitten.

Pasta met gerookte kip en peer is een recept van Leuke Recepten

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept
Tartaartjes met perensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept