Reepjes varkensvlees in pittige saus
3
sterren op basis van
5
stem(men)
person
4
timer
55 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
1 rode paprika (in stukken)
3 rode pepers (van zaadjes ontdaan)
2 teentjes knoflook (gepeld)
250 ml appel (azijn of witte wijnazijn)
1 eetlepel gemalen komijn (djinten)
½ eetlepel kruidnagelpoeder
500 g hamlappen
2 eetlepels olie
4 schijven ananas (in stukjes)
1 zoete ui (in flinterdunne ringen)
½ zakje verse koriander (a 15 g)
Bereiding
In keukenmachine paprika, peper en knoflook pureren. Azijn, komijn, kruidnagel en mespunt zout erdoor mengen. Mengsel in pan scheppen en al roerend 10 min. verwarmen tot dikke pasta ontstaat. Laten afkoelen. Vlees in dunne plakken snijden. In kom paprika-peperpasta en vlees door elkaar scheppen. In koelkast afgedekt minstens 4 uur marineren, af en toe omscheppen.
Vlees op kamertemperatuur laten komen. In wok olie verhitten en op hoog vuur vlees met marinade al omscheppend in ca. 10 min. bruin en krokant bakken. Ananas erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Vlees in schaal scheppen en garneren met uiringen en koriander. Lekker met maïstortilla's.
Reepjes varkensvlees in pittige saus is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Luikse balletjes met zoete saus »
Varkenshaas met mosterdsaus »
Herfst flaugnarde met abrikozensaus »
Verfrissend groenteaperitief met saus op basis van biet »
Provençaalse runderreepjes »
Fusion rolletjes »
Involtini di vitello con insalata di mango (kalfsschnitzel met mango-salade) »
Cambodjaanse mihoensalade »