Turlu-turlu

6
Langer dan 2 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Strooi een theelepel fijn zeezout over de courgettes en aubergine en laat ze ? 20 minuten in een vergiet staan. Spoel de groenten onder de kraan af en laat ze uitlekken. Meng in een grote schaal de aubergine, ui, knoflook, paprika, wortels, meiraapjes en aardappels met de olie, het pimentpoeder en korianderzaad en breng op smaak met zout en peper. Spreid het mengsel uit op de bakplaat, maar niet te dik. Rooster de groenten in het midden van de oven in 1 uur mooi goudbruin en gaar. Schep de groenten elke 15 minuten om. Leg na ? 45 minuten de courgette tussen de groenten en laat meeroosteren. Verwarm ? 10 minuten voor het einde van de roostertijd de kikkererwten met tomaatstukjes en het vocht en breng op smaak met zout en peper. Roer het kikkererwtenmengsel met de helft van de peterselie en koriander door de geroosterde groenten en serveer direct.

Turlu-turlu is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Turlu, Griekse Tomatensaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Turlu
30-60 min -
Bekijk recept
Turlu
30-60 min -
Bekijk recept
Turlu
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Turlu, Griekse Tomatensaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Turlu
30-60 min -
Bekijk recept
Turlu
30-60 min -
Bekijk recept
Turlu
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept