Konijn Zoetzuur Met Chimay

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de appelen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Versnipper de uien. Snijd het konijn in stukken. Braad de stukken konijn in een kookpot met hete olie. Voeg de uien en de spekblokjes toe als het vlees goudbruin kleurt. Leg de stukken konijn in een magnetronschaal en giet er het bakvet met de uien en de spekblokjes over. Voeg de appelen, de suiker en het kruidentuiltje toe en overgiet het geheel met bier. Breng het op smaak met zout en peper. Bedek de schotel en zet hem gedurende 12 minuten in de magnetron op maximaal vermogen. Draai de stukken konijn voorzichtig om en laat ze nog 4 min sudderen in de magnetron. Controleer of het vlees gaar is, breng het op smaak, en laat het nog enkele minuten rusten. Serveer het met gebakken aardappeltjes.

Konijn Zoetzuur Met Chimay is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met Chimay Tripel en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oude Chimay Raclette Op Slakkencressonniere
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pastasla Met Gamba's En Met Chimay
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witloof op de wijze van Chimay(superlekker!!!!)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept