Hollandse Nieuwe met aardappel-groentesalade

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De aardappelen en winterwortel in ragfijne repen snijden en deze afzonderlijk gaar blancheren en vervolgens onder de koude kraan afspoelen. De haringfilets van de graat snijden en de achtergebleven graatjes verwijderen. De filets in ruitjes snijden. De appel in ragfijne repen snijden. De sla wassen, de frisée in stukken scheuren. Olie, azijn, peper en zout losroeren en de aardappel, wortel en appel hierdoor scheppen. De veldsla en frisée in het midden van de borden leggen, de aardappelsalade hierop scheppen en de haring rond de salade leggen. De crème fraîche losroeren en met de wijn op smaak brengen met peper en zout. Op ieder bord drie lepels saus scheppen. In het midden van de saus wat peterselie scheppen en dit met een vork wat door de saus garneren. Met kervel garneren.

Hollandse Nieuwe met aardappel-groentesalade is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane groentesalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous-groentesalade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene groentesalade
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse groentesalade
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept