Zeebaars met langoestines en asperges

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De zeebaarsfilets in 8 porties verdelen, 5 minuten pocheren in gezouten water ( of court-bouilon) en warm houden. De langoestines pellen, het darmkanaal verwijderen en de staartjes kort bakken in wat boter. De staartjes uit de pan nemen en de pan deglaceren met het truffelsap. Goed roeren om alle aanbaksels los te maken. Enkele stukjes koude boter door de saus kloppen. Warm houden. De groene asperges wassen, schillen met een dunschiller en beetgaar koken in gezouten water. Acht rondjes snijden uit het brik- of filodeeg, inwrijven met wat boter, bestrooien met gemalen kaas, op een beboterde bakplaat leggen en 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 °C. Op elk voorverwarmd bord aan één kant twee porties zeebaars leggen en in elke portie een brikkoekje rechtop vaststeken. Drie langoestinestaartjes naast de zeebaars schikken en garneren met sprietjes bieslook. Aan de andere kant van het bord een waaier van! vijf asperges schikken. Langs de rand saus lepelen.

Zeebaars met langoestines en asperges is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tartaar van zeebaars
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zeebaars met zoete rode peper
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept