Pladijs op een vleugje nostalgie

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Versnijd de prei in de lengte en blancheer er 2 linten van. Snijd de overige prei in zeer fijne julienne en bak die in wat olie. Kook de aardappelen en pureer ze. Versnijd het gerookte spek in zeer kleine brunoise en bak het even aan. Hak de zuring fijn. Voeg dit alles samen en breng op smaak.
- Fileer de pladijzen, kruid ze, rol ze op en bind ze met een lint prei op. Bak ze in boter. Haal de buitenste blaadjes van de witloofvoetjes en bak deze in wat boter tot ze mooi bruin zijn. Leg de witloofblaadjes in kleine vormpjes en vul ze met aardappelpuree. Vouw ze dicht en houd ze warm om straks als taartje bij de pladijs te geven.
- Kook de tuinboontjes of de asperges voor het garnituur beetgaar. Laat de kalfsfond inkoken, voeg wat cassonadesuiker en de helft van het flesje bier toe en laat dit verder inkoken. Maak het daarna op met verse boter.
- Pel de tomaatjes en snijd ze door. garneer met tuinboontjes of asperges.
- Leg de pladijs en het witlooftaartje naast elkaar en voeg er de saus en de tomaatjes bij. Leg de gebakken prei op de pladijs en bestrooi met sesamzaadjes en wat peterselie.

Pladijs op een vleugje nostalgie is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pladijs op een vleugje nostalgie
Bekijk recept
Pladijs op een vleugje nostalgie
Bekijk recept
Macaroni à la Lea
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni à la Lea
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Bekijk recept
Vissoep
Voorgerecht
Bekijk recept
Goujons van pladijs met tartaarsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pladijs (schol) met bospaddenstoelen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept