Verpakte griet

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De grietfilets overlangs doorsnijden. De verkregen stukken op smaak brengen met peper en een weinig zout en tussen de gehalveerde filets telkens een plakje ham en een plakje kaas leggen. Het bladerdeeg in vierkanten van twaalf centimeter zijde verdelen. De gevulde grietfilets onderaan op de vierkantjes bladerdeeg schikken, zodat bij het dichtvouwen een driehoek verkregen wordt. Het ei loskloppen met een snuifje zout en het bladerdeeg ermee instrijken. De randen eveneens dichtkleven met het ei. Een suikerstroop bereiden door de suiker in het water op te lossen en aan de kook te brengen. De peren schillen en gaar pocheren in de suikerstroop. De pakjes bladerdeeg gedurende een twintigtal minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ondertussen de visfumet tot een derde laten inkoken en er een flinke noot boter doorroeren. De saus niet meer laten koken. Op smaak brengen met peper en zout en op het laatst het bieslook toevoegen. Op warme borden de pasteitjes centraal schikken, ernaast wat saus gieten, de peertjes in waaiervorm versnijden en op het bord schikken. Garneren met een blaadje munt. Warm serveren.

Verpakte griet is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Saltimbocca van griet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Griet met paddestoelen en dragon
0 min
Bekijk recept
Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze
0 min
Bekijk recept
Aardappelbouillabaisse met griet en ailolie
0 min
Bekijk recept

Maïssoep met bacon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerd ei in paddenstoelenbouillon
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges met beenham en gepocheerd ei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmspies met Parmaham en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept