Rijstsalade met vis

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 6 dl water (ongeveer 2,5 keer het volume van de rijst) aan de kook met het halve bouillonblokje en wat zout. Voeg de rijst toe en laat op een laag vuurtje koken tot al het water is opgenomen. Schik de wijtingfilets naast elkaar in een braadpan. Verwarm de visfumet, giet hem over de visfilets en laat 5 minuten sudderen op een matig vuur. Haal de visfilets uit de pan en leg ze op keukenpapier. Laat ze afkoelen. Schil de appelen en snij ze in stukjes. Besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren. Maak de selder schoon en snij de takjes in heel kleine stukjes. Was de tomaten en snij ze in vieren. Pel de sjalotten en snipper ze. Doe ze in een kom, samen met de azijn, een snuifje zout en de olijfolie. Breng op smaak met peper. Doe er de peperbessen bij en de helft van het gesnipperde bieslook. Doe de rijst, de stukjes wijting, de selder, de tomaat en de appel in een grote kom. Giet er de saus over en meng alles voorzichtig. Strooi de rest van het bieslook over de salade en dien op. U kunt ook andere vissoorten nemen, maar wijting is goedkoper.

Rijstsalade met vis is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept