Italiaans wild konijn

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak een marinade van een gehakte ui, de knoflook,de wijn, de azijn, de laurier, de kruiden, 1 el olie en grofgemalen peper. Laat de konijndelen in de marinade (in de koelkast, onder af en toe keren) ca. 8 U staan. Neem de delen uit de marinade en laat ze uitlekken. Dep de konijndelen droog met keukenpapier en zeef de marinade. Verhit de olie in een ovenschaal en bak hierin de konijndelen rondom bruin. Voeg de inhoud van het blik to-maten, de overige gehakte ui, zout, peper en de marinade toe. Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (175 °), gedurende ca. 60 minuten. Besprenkel de konijndelen regelmatig met het stoofvocht en bind dit eventueel bij met allesbinder. Italiaanse konijn met tomatensalade, gekookte spaghetti of macaroni en een glas Chianti Classico. Tip: Voeg 1 el. ansjovispasta toe. Gebruik in een heteluchtoven een temperatuur van ca. 150°,zonder de oven voor te verwarmen. Vraag de poelier of hij het konijn wil verdelen.

Italiaans wild konijn is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept