Wafeltjes met citroensorbetijs en mascarpone

6
35 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop in een grote kom de boter en poedersuiker met een mixer tot een gladde massa. Splits de eieren, de eidooiers gebruik je niet. Roer de eiwitten los en meng al mixend door het botermengsel. Zeef op het laatst de bloem erboven en schep er voorzichtig door.
  • 2 Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag in 6 kleine hoopjes op afstand van elkaar over de plaat. Strijk het beslag met de bolle kant van een lepel uit tot wafeltjes van ca. 10 cm doorsnede. Bak in het midden van de oven in ca. 5-7 min. gaar, tot de randjes goudbruin kleuren. Neem de wafeltjes voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster. Verwerk de rest van het beslag op dezelfde wijze (totaal 12 wafeltjes).
  • 3 Schep de mascarpone om met de yoghurt en 1 zakje vanillesuiker. Bestrooi de aardbeien met de rest van de vanillesuiker. Verdeel de helft van de wafeltjes over 6 dessertborden. Schep op elk koekje 2 kleine bolletjes sorbetijs met enkele aardbeien en dek af met de rest van de koekjes. Schep op elke wafel 1 lepel mascarponeyoghurt en garneer met munt. Serveer de rest van de aardbeien ernaast.

Wafeltjes met citroensorbetijs en mascarpone is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Kipnuggets met pittige salade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crème brûlée
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Vissticks met aardappelwafeltjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stroopwafelparfait
18 min Nagerecht
Bekijk recept