Recepten met bloem

1000 recepten met bloem

Bloem

Bloem

Oranje kaasballetjes

300 gr gerapste belegen kaas 2 eitjes 1 theel bakpoeder 25 gr bloem + om te bestuiven Zonnebloem olie om te friturenKlop de eieren met het bakpoeder los met een vork of garde. Voeg de kaas toe en meng alles goed door elkaar. Doe de bloem ... bekijk recept »

Kruimeltaart met appel, blauwe bessen en pruimen

2 eieren 175 g roomboter 150 g suiker 300 g bloem 2 el koud water 50 g havermout 1 tl koekkruiden 4 friszure appels 5 pruimen zonder pit 150 g blauwe bessen 2 el custardpoeder1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Splits de eieren (ei... bekijk recept »

Chocolademoussetaart met sinaasappel

150 g bloem zout 75 g koude roomboter 1 eetlepel witte basterdsuiker 1-2 eetlepels melk 3 eetlepels sinaasappelmarmelade 2 chocolademousse (3 bakjes a 60 g) 50 g witte chocolade1. Bloem en mespunt zout in kom mengen. Boter erop leg... bekijk recept »

Marokkaans brood

750 g bloem 250 g fijne semolina 45 g verse gist 500 ml lauwwarm water 4 el zonnebloemolie 0.5 el zout 1  ei 4 el wit sesamzaad DeegMeng de bloem met de semolina. Maak een kuiltje in het midden en leg er de gis... bekijk recept »

Scones met kaas of jam

120 gr zelfrijzend bakmeel Snufje zout 30 gr boter 2 eetl geraspte kaas 75 ml melk Beetje bloem om te bestuiven 1 ei losgekloptVerwarm de oven voor op 220 graden. Vet een bakplaat is met wat boter of bekleed met bakpapier. Meng de b... bekijk recept »

Zwavelstokjes met chocolade

250 g bloem 10 g cacaopoeder 125 g witte basterdsuiker ½ zakje bakpoeder (à 16 g) zout 150 g koude boter of margarine 1 eetlepel melk 75 g pure chocolade1. Oven voorverwarmen op 175 °C (of gasovenstand 3). Bakplaat met bakpapi... bekijk recept »

Turkse pide

125 gr bloem + voor bestuiven 65 gr zelfrijzend bakmeel 1 ei Snufje zout 2 eelt olijfolie 110 ml melkVerwarm de oven op 200 graden. Zeef de bloem en bakmeel samen in een kom. Roer het ei, zout, olijfolie en melk er doorheen totdat er een stevig, bee... bekijk recept »

Bloemtortilla's

350 g bloem 75 g zachte plantaardige margarine 1 theelepel zout 2 eetlepels bloem om te bestuiven1. In kom bloem en margarine met vingertoppen mengen tot kruimelig mengsel. Zout oplossen in 1 1/2 dl warm water. Water door bloemmengsel mengen. O... bekijk recept »

Gefrituurde sliptong met gember-bietensaus

1 venkel 1 kleine winterpeen 12 peultjes 4 grote uien 6 sliptongetjes (of 6 scholfilets) 2 teentjes knoflook (geperst) 1 gekookte biet (bak a 500 g) 100 ml witte-wijnazijn 5 cm verse gemberwortel 150 g suiker 1 el m... bekijk recept »

Nonnevotte (carnavalsgebak uit Sittard)

100 g boter 2½ dl melk 500 g bloem 2 zakjes gedroogde gist (a 7 g) 1 ei 175 g witte basterdsuiker snufje zout olie om te frituren 1. In pan op laag vuur boter laten smelten, melk erbij schenken en tot lauwwarm verwarmen. Int... bekijk recept »

Pagina 5 van 100