Recepten met mosterdzaad

183 recepten met mosterdzaad

Mosterdzaad

Mosterdzaad Mosterdzaad komt uit de peulen van de mosterdplant. Er zijn twee soorten zaden, van twee verschillende planten. De zwarte zaden hebben een krachtige smaak. De bruin/witte zijn bitter en heet van smaak.

Indiaase Witte Kool

Witte kool fijngeschaafd1 soeplepel mosterdzaad1 theelepel chilipeper( of minder naar smaak)1 theelepel komijn1 theelepel koriander1 theelepel kurkuma3 soeplepels oliezout verse koriander of peterselie Olie koud in de pan met mosterdzaad erin. Deksel... bekijk recept »

Mosterd

1 dl gemalen mosterdzaad1 dl suiker1 dl room1 dl eigeel1 theelepel aardappelmeel2 theelepels azijnsnufje zout Meng mosterdzaad en suiker goed door elkaar. Voeg eigeel, room en aardappelmeel toe. Massa onder voortdurend roeren aan de kook laten komen.... bekijk recept »

Romige Indiase Rijst

300 g arbororijst(rondkorrelrijst)1 kleine mangogeschild in hele kleine stukjes gesneden1/2 komkommerin hele kleine blokjes2 el ararchide-olie1 tl mosterdzaad1 el geraspte gemberwortel2 rode pepers in dunne ringen3 dl Bulgaarse yoghurtzout2 el fijnge... bekijk recept »

Roergebakken spinazie

450 gm spinazie 3 eetlepels olie 1 theelepel kerrie 1 theelepel kurkuma (koenjit) 1 theelepel mosterdzaad 1 theelepel komijnzaad 1 theelepel venkelzaad 1 theelepel fenegriekzaad 60 gm cashewnoten 30 gm rozijnen 2 knoflooktenen 1 verse chili zonder za... bekijk recept »

Mangochutney

2 el olijfolie 1 tl zwart mosterdzaad (toko) 2 mango's 75 g fijne kristalsuiker 1 1/2 el limoensap1. Verhit de olijfolie in een middelgrote steelpan, voeg het mosterdzaad toe en roer tot de zaadjes beginnen te springen. Roer er de blokjes mango, suik... bekijk recept »

Mosterdsoep Op Z'n Limburgs

- 35 gr. boter - 35 gr. tarwebloem - 1 liter bouillon - citroensap - 1 eetl. gehakte peterselie - 2 eetl. grove (limburgse) mosterd - 1 eetl. mosterdzaad - 1 st. sjalotje - 1 teentje knoflook - 1 eetl. fijn geknipte bieslook - 1/4 liter slagroom - 15... bekijk recept »

Jhal Fraizi

Voor 4 personen: 400 gr. gaar, ontbeend, gebraden lams- of rundvlees, 3 eetlepels olijf-arachide-olie, 1/4 theelepel komijnzaad, 1/4 theelepel mosterdzaad, 1 theelepel kerriepoeder, 100 gr. groene paprika in de lengte gesneden met een dikte van 3mm, ... bekijk recept »

Garnalencurry

1 kg grote garnalen3 teentjes knoflookgemberwortel (1cm)4 lente-uitjes (grote stukken)2 groene pepers (zonder pitjes) in stukjes snijden3 eetl olie1 eetl gemalen koriander1/2 theel venkelzaad1/4 theel mosterdzaad2,5 dl kokosroom100 gr korianderblaadj... bekijk recept »

Rheinische Salzgurken

2,5 kg verse augurken, 80 g zout, ca. 2 liter water, Verse dillewat azijnessenceeventueel wat mosterdzaad Gurkendoktor (dat is in Duitsland te verkrijgendus als je daar komtneem een pakje mee!) Bereidingswijze De augurken goed wassen en 24 uur in wat... bekijk recept »

Kasjmirpickles

475 g bruine suiker1.1/4 l azijn900 g verse gemberwortel680 g knoflook110 g rode chilipepers225 g mosterdzaad Hulpmiddelen Goed afsluitbare (glazen) potten Hulpmiddelen - Goed afsluitbare (glazen) potten Bereidingswijze Roer zoveel azijn door de sui... bekijk recept »

Pagina 5 van 19