183 recepten met mosterdzaad
1 eetlepel boter om in te vetten ca. 300 g winterpeen 50 g boter 50 g bloem 3 dl melk 1 zakje geraspte oude kaas (150 gAH) 2 theelepels gemalen mosterdzaad (zakjeSilvo) 1 theelepel paprikapoeder zout (versgemalen) witte peper 4 eieren (op kamertemper... bekijk recept »
Voor de masala (kruidenmengsel): 2 theel. ghi 6 gedroogde pepertjea 2 theel. heel korianderzaad 6 theel. chana dahl of gele spliterwten 2 theel. urid dahl 1 theel. fenegriekzaad 3 eetl. kokos Voor de rijst: 1 theel. ghi 500 gr. rijst 1,2 liter heet w... bekijk recept »
- 1 stronk broccoli - 1/2 doosje champignons - 1 ui - eetlepel mosterd - eetlepel gemalen mosterdzaad - eetlepel fenegriekzaad - eetlepel groentebouillonpoeder - stukje port salut kaas - handje zonnebloempitten - bekertje creme fraiche - zo... bekijk recept »
400 g PLUS Elstar appels, geschild en in kleine stukjes 2 rode uien, fijngesnipperd 175 ml rodewijnazijn (250 ml) 500 g aardbeien, schoongemaakt 180 g lichte basterdsuiker 1 el mosterdzaad 1 tl cayennepeper 2 brandschone jampotten (400 ml inho... bekijk recept »
1 tl zwarte peperkorrels 1 tl komijnzaad 1 tl wit mosterdzaad 2 tl paprikapoeder 1 tl chilipoeder of cayennepeper 1 tl gedroogde oregano 2 tl gedroogde tijm 1 tl zout 2 teentjes knoflook 1 ui1. Dit specerijenmengsel kan worden gebruikt als kruiderij ... bekijk recept »
400 gram mosterdzaad 65 gram suiker 1 theelepel zout 1 theelepel gedroogde kruiden naar smaak 6.1/2 dl blanke azijn Hulpmiddelen Keuken machine Hulpmiddelen - Keuken machine Voorbereiding Vermaal het mosterdzaad met eventuweel de gedroogde kruide... bekijk recept »
1 ui 2 pepersgroene 500 gr aardappelen 1 el olie 1 el korianderversefijngehakt 2 tenen knoflook 1 tl mosterdzaad 1 tl koenjit 1 tl suiker citroensap 2 el water zout De olie in de ovenvaste schaal doen en (onafgedekt) in de magnetron 1 min. op 100 pro... bekijk recept »
30 g boter - 1 teentje knoflookuitgeperst - 1 tl geraspte gember - 1 el kerriepoeder - 2 uienin dikke ringen - 750 g lamsfiletin reepjes - 1/2 tl mosterdzaad - 2 stengels bleekselderijin schijfjes - 300 g bloemkoolroosjes - 2,5 dl runderboui... bekijk recept »
2 tl. mosterdzaadbruin 2 dl. yoghurtvolle 2 tl. suiker 0.5 tl. zout 2 grote bananenstevige 1 el. korianderverse In plaats van mosterdzaad kunt u ook mosterdpoeder gebruiken. Plet de helft van de mosterdzaadjes met de bolle kant van een lepel. ... bekijk recept »
2 kilo rijpe tomaten (pomodori's of vleestomaten 500 g wortelen 2 teentjes knoflookgeperst 1 rode paprika 1 grote ui sap van 1 citroen 1-2 el witte basterdsuiker 1 el sojasaus 1 el worcestershiresaus 4 zwarte peperkorrels 2 kruidnagels 1 l... bekijk recept »