Recepten met mosterdzaad

183 recepten met mosterdzaad

Mosterdzaad

Mosterdzaad Mosterdzaad komt uit de peulen van de mosterdplant. Er zijn twee soorten zaden, van twee verschillende planten. De zwarte zaden hebben een krachtige smaak. De bruin/witte zijn bitter en heet van smaak.

Wortel-Kaassouffle

1 eetlepel boter om in te vetten ca. 300 g winterpeen 50 g boter 50 g bloem 3 dl melk 1 zakje geraspte oude kaas (150 gAH) 2 theelepels gemalen mosterdzaad (zakjeSilvo) 1 theelepel paprikapoeder zout (versgemalen) witte peper 4 eieren (op kamertemper... bekijk recept »

Zuid Indiase Tomatenrijst

Voor de masala (kruidenmengsel): 2 theel. ghi 6 gedroogde pepertjea 2 theel. heel korianderzaad 6 theel. chana dahl of gele spliterwten 2 theel. urid dahl 1 theel. fenegriekzaad 3 eetl. kokos Voor de rijst: 1 theel. ghi 500 gr. rijst 1,2 liter heet w... bekijk recept »

Mosterdsoep

- 1 stronk broccoli - 1/2 doosje champignons - 1 ui - eetlepel mosterd - eetlepel gemalen mosterdzaad - eetlepel fenegriekzaad - eetlepel groentebouillonpoeder - stukje port salut kaas - handje zonnebloempitten - bekertje creme fraiche - zo... bekijk recept »

Aardbeienchutney met appel

400 g PLUS Elstar appels, geschild en in kleine stukjes 2 rode uien, fijngesnipperd 175 ml rodewijnazijn (250 ml) 500 g aardbeien, schoongemaakt 180 g lichte basterdsuiker 1 el mosterdzaad 1 tl cayennepeper 2 brandschone jampotten (400 ml inho... bekijk recept »

Cajunkruiden

1 tl zwarte peperkorrels 1 tl komijnzaad 1 tl wit mosterdzaad 2 tl paprikapoeder 1 tl chilipoeder of cayennepeper 1 tl gedroogde oregano 2 tl gedroogde tijm 1 tl zout 2 teentjes knoflook 1 ui1. Dit specerijenmengsel kan worden gebruikt als kruiderij ... bekijk recept »

Mosterd (zelf Mosterd Maken Naar Eigen Smaak )

400 gram mosterdzaad 65 gram suiker 1 theelepel zout 1 theelepel gedroogde kruiden naar smaak 6.1/2 dl blanke azijn Hulpmiddelen Keuken machine Hulpmiddelen - Keuken machine Voorbereiding Vermaal het mosterdzaad met eventuweel de gedroogde kruide... bekijk recept »

Aardappelcurry

1 ui 2 pepersgroene 500 gr aardappelen 1 el olie 1 el korianderversefijngehakt 2 tenen knoflook 1 tl mosterdzaad 1 tl koenjit 1 tl suiker citroensap 2 el water zout De olie in de ovenvaste schaal doen en (onafgedekt) in de magnetron 1 min. op 100 pro... bekijk recept »

Indiase Lamscurry

30 g boter - 1 teentje knoflookuitgeperst - 1 tl geraspte gember - 1 el kerriepoeder - 2 uienin dikke ringen - 750 g lamsfiletin reepjes - 1/2 tl mosterdzaad - 2 stengels bleekselderijin schijfjes - 300 g bloemkoolroosjes - 2,5 dl runderboui... bekijk recept »

Indiase Bananen-relish (Kela Nu Raita)

2 tl. mosterdzaadbruin 2 dl. yoghurtvolle 2 tl. suiker 0.5 tl. zout 2 grote bananenstevige 1 el. korianderverse In plaats van mosterdzaad kunt u ook mosterdpoeder gebruiken. Plet de helft van de mosterdzaadjes met de bolle kant van een lepel. ... bekijk recept »

Tomatenketchup

2 kilo rijpe tomaten (pomodori's of vleestomaten 500 g wortelen 2 teentjes knoflookgeperst 1 rode paprika 1 grote ui sap van 1 citroen 1-2 el witte basterdsuiker 1 el sojasaus 1 el worcestershiresaus 4 zwarte peperkorrels 2 kruidnagels 1 l... bekijk recept »

Pagina 7 van 19